بابالو در گفتگو با رادیو اقتصاد خبر داد: احتمال تحقق ركود اقتصادی در آمریكا

یك كارشناس ارشد اقتصاد بین الملل گفت: كارشناسان و تحلیل گران اقتصادی برجسته جهان احتمال ورود اقتصاد آمریكا و سایر كشورها به یك فاز ركود را مطرح می كنند.

1397/09/18
|
14:42

محمدحسین بابالو در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد افزود: تجمیع عقاید كارشناسان مورد نظر بیانگر تحقق ركود اقتصادی آمریكا و سایر كشورها در پایان سال 2019 میلادی خواهد بود.

وی ضمن اشاره به اینكه با ادامه كاهش نرخ وال استریت روند ركود در اقتصاد آمریكا سریعتر خواهد بود، اظهارداشت: شاخص سهام بازارهایی مانند داوجونز، اس اند پی 500 و نزدك بیش از دو درصد در یك روز كاهش یافته است.

این كارشناس ارشد اقتصاد بین الملل با تاكید بر اینكه نوسان قیمت ها در بازار سهام آمریكا افت متمادی داشته است، ادامه داد: شاخص داوجونز 3,88 درصد و اس اند پی 500 هم 4.6 درصد در طول یك هفته گذشته دچار افت شده است.

وی با بیان اینكه كاهش قیمت ها سبب شده ارزش سهام در بازارهای آمریكا به سطوح یك سال گذشته برسد، گفت: از مهمترین دلایل افت شاخص بازار سرمایه در آمریكا احتمال افزایش نرخ بهره و انتشار آمار اشتغال در این كشور است.

بابالو ضمن اشاره به اینكه به احتمال زیاد نرخ بهره در آمریكا از 2,25 درصد فعلی به مقدار بالاتر افزایش می یابد، افزود: بازار سهام آمریكا سومین افت قیمت شاخص را طی چند هفته گذشته تجربه می كند اما این بازار توانست بخشی از ضعف از دست رفته خود را جبران كند.

وی با تاكید بر اینكه دورنمای خیلی جذابی برای بازار سهام آمریكا قابل تصور نیست، اظهارداشت: شاخص بازار داوجونز از 26 هزار واحد به 24 هزار و 382 واحد در پایان هفته گذشته رسیده است.

این كارشناس ارشد اقتصاد بین الملل با اعلام اینكه شاخص سهام بازار آمریكا مدتی كه از اوج قیمت ها فاصله گرفته و وارد مدار نزولی شده است، ادامه داد: احتمال دارد روند شاخص بازار سرمایه در آمریكا همچنان كاهش یابد.

وی افزود: كاهش شدید شاخص در وال استریت آمریكا طی سال 2008 میلادی منجر به سقوط بزرگ در اقتصاد جهانی شده است، گفت: وال استریت پس از گذشت 10 سال باید رشد در شاخص سهام خود را فراموش كند.

بابالو ضمن اعلام این خبر كه تغییرات در اقتصاد آمریكا سبب نگرانی سرمایه گذاران شده است، افزود: رخدادهای اقتصادی بسیار بد در آمریكا زمانی به وجود می آید كه وضعیت اقتصادی در این كشور مطلوب است.

وی در ادامه با اشاره به اینكه هم اكنون نرخ تولید ناخالص داخلی آمریكا سالانه سه درصد است، اظهارداشت:این رقم از سال 2015 تاكنون یكی از بالاترین ارقام بوده است.

این كارشناس اقتصاد بین الملل یادآور شد: اطلاعات مزبور نشان می دهد احتمال رشد بیشتری برای تولید ناخالص داخلی یا داده های اقتصادی كشور آمریكا متصور نباشد و این عدم وجود چشم اندازافزایشی تاثیر مستقیمی بر بازارهای سهام داشته و نگرانی ها را افزایش داده است.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 60 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی، سید وحید موسوی و حمیدرضا كجوری» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف‌ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع