افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان یكی از چالش های دوره دكترا است

دانشیار دانشگاه خوارزمی تهران گفت: در دوره های دكترا سه چالش وجود دارد؛ افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دكترا یكی از چالش ها است. چالش دوم كاهش یارانه های پژوهشی و ارز دانشجویی و چالش سوم نیز عدم نیاز بورسیه ها و ایجاد مشكل بورسیه ها است.

1397/09/12
|
18:17

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع ابهام در شیوه پذیرش در مقطع دكترا و با حضور دكتر محمدحسین كریم دانشیار دانشگاه خوارزمی تهران و مشاور كمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام به روی آنتن رفت.

محمدحسین كریم در آغاز با بیان اینكه از سال 90 ظرفیت پذیرش دانشجویان دكترا دو برابر و از پنج هزار و 600 نفر به ده هزار نفر رسید و به جای 14 هزار نفر، 20 هزار نفر برای مصاحبه دعوت شدند، عنوان كرد: از آن سال، شكل جدیدی در پذیرش دانشجویان دوره دكترا به وجود آمد و این ظرفیت بالای پذیرش دانشجو برای دوره دكترا مشكلاتی هم ایجاد كرد. در سال 93 دانشگاه آزاد نیز تقریبا برای پذیرش دو برابری دانشجویان دوره دكترا اقدام كرد.

دانشیار دانشگاه خوارزمی تهران به مصاحبه دوره پذیرش دكترا اشاره كرد و بیان داشت: این مصاحبه در دانشگاه های مختلف متفاوت است و روال یكنواختی وجود ندارد؛ بعضی دانشگاه ها امتیاز بیشتر و بعضی دیگر از دانشگاه ها امتیاز كمتری برای مصاحبه می دهند و در بعضی از دانشگاه ها ممكن است به فردی از قبل امتیاز داده باشند و یا در دانشگاهی، فرد با اینكه واجد الشرایط است، امتیاز ندهند.

مشاور كمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه دوره های تحصیلات تكمیلی بعد از پیروزی انقلاب شكل گرفته است، عنوان كرد: در سال 1364 مجلس مصوب كرد دوره های تحصیلات تكمیلی به عنوان دانشجویان بورسیه داخل و خارج برای تامین استاد تحصیل كنند. بنابراین ریشه و انگیزه اولیه دوره های دكترا، تامین استاد برای دانشگاه ها بود بخصوص آنكه در آن زمان موضوع دانشگاه تربیت مدرس نیز مطرح شد.

محمد حسین كریم تصریح كرد: در دوره های دكترا سه چالش وجود دارد؛ افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دكترا یكی از چالش ها است. چالش دوم كاهش یارانه های پژوهشی و ارز دانشجویی استو چالش سوم نیز عدم نیاز بورسیه ها و ایجاد مشكل بورسیه ها می باشد.

دسترسی سریع