غفارزاده در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: زعفران محصول انحصاری ایران

یك فعال در حوزه تولید و صادرات زعفران گفت: تولید زعفران دنیا امروز در قبضه و انحصار ایرانی هاست.

1397/07/22
|
13:40

سعید غفارزاده در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد افزود: در حال حاضر 95 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود.

وی ادامه داد: زعفران در عین نیاز به آب كم از بازده اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است.

این فعال در حوزه تولید و صادرات زعفران گفت: علاوه بر اشتغال‌زایی فراوان و جلوگیری از مهاجرت روستائیان مناطق كم آب كشور قدرت ارزآوری محصول مزبور شایان توجه است.

وی افزود: زعفران به عنوان گرانترین محصول كشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه‌ای در بین محصولات صادراتی ایران دارد.

غفارزاده تصریح كرد: خریداران عمده زعفران ایران در حال حاضر امارات متحده عربی به میزان 38 تا 40 تن و اسپانیا به حجم 35 تا 40 تن است.

وی گفت: امارات متحده عربی زعفران را از ایران خریداری و به كشورهای مانند چین ریكسپورت می كنند البته بصورت قاچاق چون از دو سال پیش چینی ها تعرفه گمركی زعفران را 50 درصد افزایش داده اند.

این فعال در حوزه تولید و صادرات زعفران در خصوص وضع تعرفه سنگین واردات زعفران ایرانی در چین به رادیو اقتصاد افزود: تقویت تولید زعفران در كشور نامبرده یكی از دلائل مهم این افزایش تعرفه است.

وی تصریح كرد: تولید زعفران در چین و حتی افغانستان به حدی نیست كه بتواند اقتصاد زعفران ایرانی را تهدید كند.

غفارزاده همچنین در پاسخ به گفته برخی ها مبنی بر اینكه چرا زعفران بصورت بسته بندی و دراندازه های خرد به بازارهای جهانی عرضه نمی شود، گفت: ایران در برابر شركت های عمده خریدار زعفران در دنیا بطور بایسته و شایسته نمی تواند عرض اندام كند چرا كه امكانات شركت های داخلی به هیچ وجه قابل مقایسه با شركت های خارجی نیست.

وی افزود: در حال حاضر امكان پخش مویرگی و فروش گرمی زعفران و همینطور جمع آوری مبالغ مورد حصول ناشی از عرضه طلای سرخ در سطح بازارهای جهانی برای فعالان این حوزه وجود ندارد.

این فعال در حوزه تولید و صادرات زعفران در ادامه یادآور شد: میزان تولید زعفران كشور طی سال گذشته 320 تن بوده و پیش بینی می شود امسال به 400 تن برسد.

برنامه «چالش» كاری از گروه صنعت و بازرگانی شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هرهفته ساعت 15 به مدت 75 دقیقه به تهیه كنندگی «سید وحید موسوی، الهام مصطفوی و حمیده سلطانی» با هدف تضارب آرا و نظرهای متفاوت و گاهی اوقات متضاد میان كارشناسان و مسئولان نهادها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف با موضوعات مختلف كسب و كار، كشاورزی، صنعت، بازرگانی، اقتصادی و جامعه بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع