رهبر اركستر ملی گفت: تعداد نوازندگان خوب در ایران كم است

علی اكبر قربانی اظهار داشت: یك نوازنده با حضور در یك اركستر با سیاست های خاص خود به صورت روزانه با تمامی قطعات و فضای كاری موجود در آن اركستر زندگی می كند.

1397/05/27
|
14:47

برنامه ارغنون با موضوع بررسی روند اركستر ملی ایران، با حضور علی اكبر قربانی (رهبر اركستر ملی) و پرویز بیات (نوازنده كنترباس اركستر ملی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه علی اكبر قربانی با اشاره به افزایش نوازنده در ایران، گفت: با افزایش تعداد نوازنده ها در كشور می توان اركسترهای بسیاری را در داخل كشور تاسیس كرد.
وی با اشاره به این كه اركستر سمفونیك و ملی باید بهترین نوازندگان كشور را در اختیار داشته باشند، اظهار داشت: متاسفانه تعداد نوازندگانی كه توانایی مطلوبی در اركستر ملی و سمفونیك را داشته باشند در داخل كشور بسیار اندك است.
رهبر اكستر ملی با اشاره به تمایز فضای كاری اركستر ملی سمفونیك، تصریح كرد: یك نوازنده با حضور در دو فضای كار مجزا و جدا از هم مجبور می شود در كنار اهتمام به خاستگاه اركستر ملی در عین ظرافت از عهده برنامه های اركستر سمفونیك نیز برآید؛ در حالی كه این دوگانه كاری می تواند سبب سردرگمی نوازنده شود.
وی با اشاره به این كه موسیقی امری ذوقی و دلی است، عنوان كرد: یك نوازنده با حضور در یك اركستر با سیاست های خاص خود به صورت روزانه با تمامی قطعات و فضای كاری موجود در آن اركستر زندگی می كند، بر همین اساس نمی تواند به صورت همزمان در دو دنیا جداگانه كار یا زندگی كند.
علی اكبر قربانی با اشاره به جداسازی اركستر ملی و سمفونیك از یكدیگر، توضیح داد: در حالت كلی تمایزهای كاری اركسترهای ملی سمفونیك شرایطی را فراهم آورده كه جداسازی این دو اركستر از هم به نفع هر دو مجموعه تمام می شود.

در ادامه برنامه ارغنون از شبكه رادیویی گفت و گو پرویز بیات با اشاره به سابقه بیش از نیم قرن در اركستر ملی ایران، گفت: برای اولین در سال 1342 در امتحان ورود اركستر ملی ایران حاضر شدم و تا سال گذشته حتی بعد از مدت بازنشستگی در اركستر ملی و سمفونیك ایران مشغول نوازندگی بودم.
وی افزود: اركستر ملی و اركستر سمفونیك تا قبل از ورود آقای علی رهبری به صورت مشترك تمرین و فعالیت می كردند. در حالی كه با نظر آقای رهبری این دو اركستر مهم ایرانی به صورت مجزا به كار خود ادامه دادند.
نوازنده كنترباس اركستر ملی با اشاره به عدم همكاری خود با تیم اركستر سمفونیك ایران، عنوان كرد: پس از جدایی اركستر ملی از اركستر سمفونیك بنابه تعلق خاطر زیادی كه به آقای فرهاد فخرالدینی دارم و نظر آقای رهبری از اركستر سمفونیك جدا شدم و كار خود را زیر نظر استاد فخرالدینی در اركستر ملی ادامه دادم.
وی اضافه كرد: علی رهبری مخالف حضور من در اركستر ملی بود، به طوری كه پس از پیوستن من به اركستر ملی فرصت همكاری با تیم علی رهبری و اركستر ملی را از دست دادم.
پرویز بیات ادامه داد: پس از كناره گیری استاد فخرالدینی از اركستر ملی هیچ یك از نوازنده ها این مجموعه با اركستر سمفونیك همكاری نكردند. بر همین اساس پس از تعطیلی این اركستر آقای شهبازیان به واسطه گردهمایی نوازنده هایی جوان اركستر ملی جدیدی را برای خود تشكیل دادند.
وی افزود: متاسفانه در سال های كناره گیری استاد فخرالدینی و نوازنده ها از اركستر ملی، هیچ كدام از نهادها و مسئولان حوزه موسیقی پیگیر اتفاقات و درد اعضای اركستر ملی نشدند.

دسترسی سریع