شهردار دوگنبدان گفت: تاسیسات نفتی مهم ترین دلیل حاشیه نشینی در دوگنبدان است

دكتر مسعود ظفری اظهار داشت: جمعیت روستایی دوگنبدان به اجبار و به دلیل عدم وجود سكونتگاه در داخل شهر به مناطق كوهستانی مهاجرت كرده و در حاشیه شهر دوگنبدان ساكن شدند.

1397/04/13
|
12:42

برنامه هاشور با موضوع بررسی حاشیه نشینی در استان كهگیلویه و بویراحمد، شهر گچساران و دوگنبدان، با حضور دكتر مسعود ظفری (شهردار دوگنبدان) و دكتر غلامرضا تاج گردون (رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم گچساران) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
در این برنامه دكتر مسعود ظفری با اشاره به تاریخچه شكل گیری شهر دوگنبدان، گفت: شهر دوگنبدان در سال 1319 به واسطه اكتشافات نفتی شكل گرفته است.
وی با اشاره به این كه شهر دوگنبدان به دلیل فعالیت های نفتی به وجود آمده است، اظهار داشت: استقرار دستگاه های بهره بردار نفت و تاسیس منازل مسكونی برای كارمندان در دوگنبدان این منطقه را به یك شهر مستقل مبدل كرد.
شهردار دوگنبدان در ادامه افزود: منطقه دوگنبدان قبل از ورود دستگاه های بهره بردار نفت، كاركردی كاروانسرایی داشته است.
وی در خصوص معضل حاشیه نشینی در شهر دوگنبدان، تصریح كرد: فعالیت تاسیسات نفتی در روستاهای دوگنبدان باعث شده تا مردم از روستاها به سمت شهر مهاجرت كنند.
دكتر مسعود ظفری در ادامه اضافه كرد: مردم روستایی با مهاجرت به شهر دوگنبدان از نظر سكونتی با مشكلات متعددی مواجه شدند، چرا كه شركت های نفتی مناطق قابل سكونت شهر دوگنبدان را در اختیار گرفته بودند.
وی با اشاره به این كه شهرستان دوگنبدان در ارتفاعات استان كهگیلویه و بویراحمد واقع شده است، خاطر نشان كرد: جمعیت روستایی دوگنبدان به اجبار و به دلیل عدم وجود سكونتگاه در داخل شهر به مناطق كوهستانی مهاجرت كرده و در حاشیه شهر دوگنبدان ساكن شدند.
شهردار دوگنبدان با اشاره به اولین جمعیت سرشماری شده ی دوگنبدان، اظهار داشت: در سال 1335 بر اساس آمارهای موجود شهرستان دوگنبدان یك هزار و 256 نفر جمعیت داشته است.
وی افزود: به دلیل فعالیت تاسیسات نفتی در شهرستان دوگنبدان جمعیت این شهر در سال 1345 به بیش از 13 هزار نفر افزایش پیدا كرده است.
دكتر مسعود ظفری با بیان این كه دوگنبدان شهری مهاجر پذیر است، عنوان كرد: در طول یك مدت 10 ساله بر اساس آمارهای موجود شهرستان دوگنبدان در سال های قبل از انقلاب بیش از 10 برابر افزایش جمعیت داشته است.

در ادامه برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو دكتر غلامرضا تاج گردون با اشاره به اهمیت بافت های فرسوده كشور، گفت: عدم ساماندهی بافت های فرسوده كشور باعث می شود تا وقایعی مانند زلزله یا سیل با آسیب حداكثری وارد مناطق مختلف شده و بیشترین خسارت را برجای بگذارند.
وی با اشاره به لزوم هماهنگی دستگاه های اجرایی در رفع مشكل حاشیه نشینی، اظهار داشت: معضل حاشیه نشینی در سطح كشور زمانی رفع می شود كه تمامی دستگاه های اجرایی در هماهنگی و همكاری با یكدیگر پیگیر این موضوع باشند.
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این كه رفع معضل حاشیه نشینی بدون همكاری مردم امكان پذیر نیست، خاطر نشان كرد: مشاركت مردم در رفع معضل حاشیه نشینی می تواند توان و قدرت دستگاه های اجرایی را تا حد زیادی افزایش دهد.

دسترسی سریع