سرمایه ای كه از دست رفت... از "رادیو سلامت " بشنوید.

تمام هزینه‌های ما برای كشاورزی و صنعت و غیره در یك واژه تمام می‌شود و آن‌هم آب است

1397/04/03
|
12:28

باید قبول كنیم كه در یك كشور خشك و نیمه خشك زندگی می‌كنیم و همچنین باید تحقیقات و اقدامات پژوهشی گسترده‌ای در زمینه سازگاری ما با این شرایط صورت بگیرد،میزان مصرف آب شرب ما دو برابر سرانه جهانی است.
90درصد مصرف آب كشور در بخش كشاورزی است، در حالی كه این میزان در كشورهای دنیا حدودا 60 درصد است،در كشور ما به دلیل استفاده از شیوه‌های سنتی برای آبیاری محصولات كشاورزی هدر رفت آب بسیار بالا است باید به سمت استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در بخش كشاورزی و بازچرخوانی و تصفیه فاضلاب‌ها برای تامین آب مورد نیاز بخش كشاورزی، فضای سبز و آب غیرشرب حركت كنیم.
90 درصد آب شرب كشور به فاضلاب تبدیل می‌شود در صورت بازچرخوانی و تصفیه این میزان از فاضلاب بخش زیادی از بحران آب كشور حل می‌شود، باید به سمت استفاده از ارقام مقاوم و كشاورزی سازگار با محیط زیست پیش برویم و توسعه كشت‌های گلخانه‌ای را در دستور كار قراردهیم و همچنین شیوه‌های نوین آبیاری را توسعه دهیم.
طبق آمارهای موجود سالانه حدود 30 تا 40 سانتی متر در برخی نقاط ایران شاهد فرونشست زمین هستیم به دلیل بحران خشك‌سالی است. فرو نشست‌ها یك هشدار جدی برای مسئولین و مردم هستند كه این موضوع باید جدی گرفته شود تا موجب تخریب سرزمین، از بین رفتن تاسیسات و به خطر افتادن سلامت جامعه نگردد، فرونشست زمین از زلزله خطرناك تر است و یكی از مهمترین تبعات خشك‌سالی كه از چشم مسئولین دور بوده موجب فرونشست زمین محسوب می‌شود.


به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "افق روشن" كاری از گروه اجتماعی با اجرای فاطمه شهبازی چهارم تیر ماه با حضور مهندس اصغر رفیعی(مدیر كل دفتر حفظ كاربری اراضی كشاورزی) به بررسی علل هدر رفت آب در حوزه كشاورزی می پردازد

دسترسی سریع