مشاور معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی: پشتوانه آمایش سرزمینی مطالعات دستگاه های اجرایی است

مشاور معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به ابلاغ آمایش سرزمینی توسط شورای آمایش عالی در سال گذشته به دولت، عنوان كرد: پشتوانه این آمایش، مطالعاتی است كه در دستگاه های اجرایی انجام شده است.

1397/04/03
|
09:14

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع آمایش سرزمین در كشاورزی و تاثیر آن در كاهش مصرف آب و با حضور مهندس حمید رضا جانباز مشاور معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی روانه آنتن شد.

حمید رضا جانباز در آغاز با اشاره به اینكه تقریبا از 50 سال پیش، آمایش سرزمین وارد برنامه ریزی كشور شد، گفت: از آن زمان اهداف این برنامه تغییر كرده است و اهداف آن متعالی شده است. در گذشته رسیدن به مطلوب ترین توزیع ممكن جمعیت، توسط بهترین شكل فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در پهنه سرزمین و برای آمایش سرزمین مشخص شده بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز، موضوعات آب، هوا و خاك وارد موضوع توسعه آمایش سرزمین شده است و در واقع آمایش سرزمین تنظیم روابط بین انسان، غذا و فعالیت در پهنه اقلیمی و سرزمینی است. در سنوات اخیر نیز موضوع جدیدی وارد شده است؛ امروز آمایش سرزمین به خلق فضای توسعه تغییر ماهیت داده است، یعنی با استفاده از تنظیم روابط بین انسان، فضا و فعالیت، توسعه را نیز خلق كرده است و به همین دلیل امروز، موضوع آمایش سرزمین بسیار پیچیده است.

مشاور معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه در سال 83 ضوابط ملی آمایش سرزمین با مشاركت دستگاه های اجرایی توسط شورای عالی آمایش سرزمین تهیه و توسط رهبر معظم انقلاب نیز در سال 90 به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد و در سال 96 نیز توسط شورای عالی آمایش سرزمین به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است كه خوشبختانه برنامه ششم با توجه به اسناد بالادستی آمایش سرزمینی تهیه شده است و بر همین اساس در برنامه ششم، آب و محیط زیست در اولویت قرار گرفته است.

وی با اشاره به ابلاغ آمایش سرزمینی توسط شورای آمایش عالی در سال گذشته به دولت، عنوان كرد: پشتوانه این آمایش، مطالعاتی است كه در دستگاه های اجرایی انجام شده است. مطالعه جامع آب كشور تقریبا شش بار انجام شده است و در بخش كشاورزی نیز از سال 70 مطالعات جامع شروع شده است كه خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفته شد و دستگاه های ذیربط موظف شدند طرح تفصیلی آن را تهیه كنند.

جانباز افزود: در بخش آب و خاك موظف شدیم مطالعات جامع سامانه های نوین آبیاری را انجام دهیم یا برای مثال در بخش باغبانی موظف شدند طرح استمرار تولید را مطالعه كنند. در معاونت آب و خاك امكان سنجی سامانه های آبیاری را در دهه 60 انجام دادیم و در دهه ای اخیر نیز به روزرسانی شده است.

مشاور معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به سیستم های آبیاری تحت فشار در سطح كشور، ابراز داشت: برای اجرای این نوع آبیاری، مطالعات گسترده آمایش سرزمینی صورت گرفته است تا بدانیم در كدام مناطق از آن ها استفاده كنیم.

دسترسی سریع