شما به شانس و اقبال در كسب موفقیت های ورزشی اعتقاد دارید؟!

برنامه "سكوی من" از شبكه رادیویی ورزش، روز سه شنبه 1 خرداد، با دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، در ارتباط با استعدادیابی ورزشی و نقش شانس در آن به گفتگو پرداخت.

1397/03/02
|
12:12

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، در پاسخ به این پرسش كه استعدادیابی ورزشی چقدر به شانس ارتباط دارد اظهار داشت: در مكانی كه برنامه ریزی و برنامه محوری حاكم نباشد، عامل تعیین كننده، شانس و اقبال می شود. اما در محیطی كه كاملاً مبتنی بر برنامه ریزی و كارشناس محوری باشد و هر چقدر این حوزه قویتر شود، حوزه شانس و اقبال ضعیف تر و كمرنگ تر خواهد شد.
وی افزود: شانس، بخت و اقبال دوره ای است و بعضی اوقات تكرار پذیر و گاهی هم تكرار ناپذیر است. در حالیكه پیشرفت مبتنی بر كارشناسی و برنامه محوری، همواره تكرار پذیر و قابل پیش بینی است. بنابراین ما هر چقدر در حوزه استعدادیابی به صورت برنامه محور پیش برویم، موفقیت مان ادامه دار تر، با دوام تر و قابل پیش بینی خواهد بود.
دكتر نقیبی به اهمیت ارتقاء سطح دانش منابع انسانی تأكید كرد و گفت: زیرساخت ها در یك مجموعه یك بحث است و منابع انسانی و بهره مندی از كارشناسان و خبرگان در آن مجموعه، بحث دیگری است. در سالهای اخیر، سازمان های مختلف كشور تلاش بسیاری كردند و زیرساخت های ورزشی را توسعه دادند. اما متأسفانه حوزه ای كه مغفول مانده و كم به آن توجه كرده ایم، حوزه توسعه و ارتقاء منابع انسانی است.
وی ادامه داد: طبق مدل های مدیریتی، بایستی درصدی از بودجه هر سازمان صرف توسعه و دانش افزایی منابع انسانی شود. اما این مسئله چقدر در سازمان های ما رعایت می شود؟ ما فقط یك سری آیتم های ورودی داریم و زمانیكه فرد وارد جایگاه شغلی خود شد، برای تداوم دانش كاری انجام نمی شود.
حوزه استعدادیابی نیز از دیگر حوزه هایی است كه نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم. خانه های متعدد و پایگاه های قهرمانی ایجاد شده است. اما افرادی كه در این اماكن مشغول به خدمت هستند، آیا بعد از ورود روی افزایش دانش آنها كار شده است؟
این كارشناس استعدادیابی، در توصیه به خانواده ها گفت: ورزش كودكان را نباید خیلی زود شروع كرد. بلكه تمركز خانواده باید بر رشد همه جانبه كودك باشد و او را از 5،6 سالگی تا 8،9 سالگی به فعالیت در ورزش های پایه تشویق كرد. از 8 تا 12 سالگی تنوع رشته های ورزشی را به كودك داد. بدین ترتیب كه فرزند را یك سال به رشته والیبال، یك سال بسكتبال و یا غیره فرستاد. از 12 سالگی هم تخصصی شدن در یك رشته ورزشی را باید شروع كرد.
برنامه سكوی من، با اجرای محمودوند، سه شنبه ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع