مشاور وزیر علوم در آموزش های مهارتی بیان كرد: بسیاری از افرادی كه مدرك دكترا می گیرند، بیكار هستند

مشاور وزیر علوم در آموزش های مهارتی گفت: خیلی از كسانی كه دكترا دارند، بیكار هستند زیرا بیشتر دكترها قصد هیئت علمی شدن در دانشگاه ها را دارند اما ظرفیت ها محدود است و یا اینكه در صنایع امكان استفاده از آنها وجود ندارد.

1397/02/05
|
15:02

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع توسعه نامتوازن آموزش عالی و تاثیر آن بر رشته های دانشگاهی و با حضور دكتر مسعود شفیعی رئیس جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و مشاور وزیر علوم در آموزش های مهارتی روانه آنتن شد.
مسعود شفیعی در آغاز با بیان اینكه در دنیا دانشگاه ها به دو دسته تقاضا محور و عرضه محور تقسیم شده اند، گفت: دانشگاه های عرضه محور دانشجو برای مرزهای دانش، تحصیلات تكمیلی و استاد شدن در دانشگاه ها تربیت می كنند و در واقع بیشتر به تئوری ها می پردازند.
وی اضافه كرد: اصولا در این نوع دانشگاه ها نباید انتظار داشته باشیم همه این افراد جذب بازار كار شوند؛ افراد علاقه مند هستند درس بخوانند و مدرك بگیرند و شغل خود را بر مبنای یك حرفه دیگر بگذارند. مدتی پیش در اتریش راننده تاكسی را دیدم كه فوق لیسانس مدیریت داشت؛ وقتی از او علت را پرسیدم، گفت به این كار علاقه داشته بخصوص اینكه درآمد آن خوب است.
وی به فرهنگ كار اشاره كرد و اظهار داشت: فكر می كنیم هر كسی مدرك بیشتری بگیرد، باید شغل بالاتری داشته باشد و به همین دلیل شاهد هستیم، لیسانس ها درس می خوانند تا فوق لیسانس بگیرند و فوق لیسانس ها دكترا می گیرند اما با این حال بازار كار وجود ندارد و خیلی از كسانی كه دكترا دارند، بیكار هستند زیرا بیشتر دكترها قصد هیئت علمی شدن در دانشگاه ها را دارند اما ظرفیت ها محدود است و یا اینكه در صنایع امكان استفاده از آنها وجود ندارد.
رئیس جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه با تاكید بر لزوم تربیت تكنسین در كشور، اظهار كرد: باید بر اساس برنامه چهارم و پنجم حدود 25 درصد و حتی تا 40 درصد از دانشجوها را تكنسین تربیت می كردیم اما متاسفانه این مهم اتفاق نیفتاد. همچنین با سیاست های غلط این مسیر را سخت تر می كنیم به طوری كه هنرستان ها نیز از سال آینده می توانند در دانشگاه های دیگر حضور داشته باشند.
مشاور وزیر علوم در آموزش های مهارتی در ادامه به دانشگاه های تقاضا محور اشاره كرد و گفت: این نوع دانشگاه ها بیشتر در كشورهای اروپایی وجود دارند. این دانشگاه ها برای صنعت نیرو تربیت می كنند یعنی صنعت درخواست می دهد كه به این تعداد نیرو و با این تخصص ها نیاز دارد. صنایع در این دانشگاه ها حتی كاركنان خودشان را برای ادامه تحصیل به دانشگاه ها می فرستند. دانشجویانی كه در این دانشگاه ها تحصیل می كنند، یا شغل دارند یا در آینده شغل خواهند داشت.

دسترسی سریع