اعلام آمادگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در برگزاری محافل قرآنی

بخش دومین روز از رقابت‌ بانوان، با صحبت‌های معصومه ابتكار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور و اعلام آمادگی این نهاد در برگزاری محافل قرآنی كشور، به پایان رسید.

1397/02/04
|
13:51

ه گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، پایان بخش دومین روز از این رقابت ها سخنرانی معصومه ابتكار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور بود.
ابتكار با ابراز خرسندی از اینكه در ایام شعبان المعظم در كنار بانوان قرآنی قرار گرفته است، گفت: این توجه ویژه در بُعد بین المللی بسیار مغتنم و نمادی است از رویكرد بلند جمهوری اسلامی ایران نسبت به شأن و جایگاه زنان و پیشرفت هایی كه زن ایرانی در حیات نظام اسلامی تجربه كرده است را نشان می دهد.
وی ادامه داد: این نشانه ای است از توجه به الگوی قرآنی و منبعث از تعالیم پیامبر اكرم(ص) و ائمه(ع) و نگرشی به جلوه روزآمد دین در عصر حاضر و اینكه در دوران كنونی چه الگو و ساختاری برای پیشرفت و بهبود جامعه و نقش زنان در این پیشرفت باید ترسیم و محقق كنیم و اینكه چگونه می توانیم با آموزش و بسط مفاهیم قرآنی، الگویی از جامعه سالم و انسان متعالی و خانواده متعال ترسیم كنیم كه این الگو قطعا فراتر از مرزهای ملیتی، قومی و جغرافیایی است.
ابتكار تاكید كرد: این الگو نه تنها برای همه جوامع و امت اسلامی بلكه برای زن امروز در همه دنیا نیز می تواند راهگشا باشد، به ویژه در رفع معضلات و مشكلاتی كه ناشی از غفلت انسان از اصل خویش و تعالیم و آموزش های وحی و تعالیم انبیاء است.
وی افزود: از این رو، برگزاری دومین دوره از مسابقات بانوان اقدامی مبارك است و امیدواریم موردحمایت جدی‌تر قرار بگیرد و ما نیز در دولت همه تلاش خودمان را برای استمرار و تقویت این برنامه‌ها حفظ خواهیم كرد، به ویژه اینكه این رقابت ها بر حفظ قرآن متمركز است و بسیار ارزش دارد. حفاظ قرآن گنجینه ای از معارف وحی را با خود در همه ابعاد فردی، اجتماعی و خانوادگی همراه دارند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با بیان اینكه تفسیر و مفاهیم قرآن برای زندگی امروز بشر كاربردهای بسیار دارد، تاكید كرد: به همین منظور برگزاری مسابقاتی كه این ابعاد قران را نیز مدنظر داشته باشند باید در دستور كار قرار بگیرد.
وی اعلام كرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این آمادگی را دارد كه برای بسط فرهنگ ترجمه قرآن در همه محافل و نشست ها همكاری كند؛ شخصاً این سیاست را در محیط زیست بخشنامه كردم كه هر جا قرآن قرائت می شود ترجمه تایید شده در كنار قرائت به مخاطبان ارائه شود و خوشبختانه این سیاست در آموزش و پرورش و ... هم دنبال می شود و اگر عمومیت بیاید به داشتن جامعه سالم و متعالی كمك می كند.
ابتكار با اشاره به معرفی مولفه های سبك زندگی صحیح در قرآن، ابراز كرد: قران برای زنان، خانواده، محیط زیست و ... توصیه و راهكار دارد و شیوه هایی را برای اعتلای انسان ارائه می كند.
وی تاكید كرد: اگر می خواهیم جامعه ما قرآنی باشد، چاره ای نداریم مگر آنكه مفاهیم قرآن را به همگان به ویژه در سنین پایین و نسل جوان عرضه كنیم، چراكه نسل جوان در جستجوی حقیقت است و آمادگی دارد كه راه های نرفته را برای حقیقت طی كند؛ لذا اگر نتوانیم مفاهیم قرآن به عنوان تنها منبع هدایت با زبان و ادبیات قبال درك و فهم برای جوانان عرضه كنیم، نه فقط در ایران بلكه همه جهان اسلام، دچار مشكل می شویم. از این رو، باید قرآن به زبان روز و متناسب با نیازهای مردم به ویژه برای نسل جوان در جامعه بیان شود.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تاكید كرد: فعالیت های قرآنی لازمه رسیدن به آرمان هایی است كه مدنظر داریم و باید برای شان جهاد كنیم و لازمه این جهاد فرهنگی گفت وگو درباره مباحث قرآنی و تبیین مفاهیم نورانی وحی است؛ اگر اجازه برای پرسش و تفكر برای نسل جوان فراهم نشود صرف نصیحت و نشان دادن راه را نمی پذیرند.
وی با بیان اینكه در اصول امكان تقلید نیست، گفت: اما گاهی ما به اشتباه بر این باوریم كه اگر راه صحیح را نشان دهیم و بگوییم جوان حق پرسش درباره مقدسات دینی ندارد، كافی است، اما توجه نداریم كه پس جوان با پرسش هایی كه روح او را می آزارد، چه كند؟! لذا باید فضاهای دینی و مذهبی ما برای شنیدن این سوالات و دادن پاسخ قرآنی به این پرسش های برنامه داشته باشند.
ابتكار تاكید كرد: اگر بخواهیم امروز نسل جوان را با خود همراه كنیم آنهم در 40 سالگی بلوغ انقلاب كه مشعل راهی است برای كشورهای اسلامی و این مشعلیت بارها موردتاكید امام و رهبری بوده، باید مفاهمی قرآنی را در جامعه پیاده كنیم.
وی ابراز كرد: دوران دفاع مقدس برای نسل ما حجت بود، اما برای نسل های بعدی كه انقلاب و دفاع مقدس را درك نكرده اند و فقط شنیده اند یا فیلم هایش را دیده اند، مسئولیت ما در در انتقال تجربه معنوی و مفاهیم عظیم قرآنی سنگین است تا به سوالات نسل جوان پاسخ دهیم و در این میان مفاهیم قرآن برای گفت وگوی بین نسلی راهگشا است تا سبك زندگی قرآنی را برای این نسل حساس تبیین كنیم و یقیناً این بنا با آموزش صحیح اعم از حفظ، قرائت و مفاهیم ممكن می شود و در این باره سازمان اوقاف و امور خیریه نه فقط در ایران بلكه در جهان اسلام خوب عمل می كند.
ابتكار ادامه داد: یكی از محورهای مهم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت وگوی ملی خانواده و بین نسلی است كه ما آن را تعریف كرده ایم و آمادگی داریم در این باره با سازمان اوقاف و آموزش و پرورش و همه بخش های مرتبط با نسل جوان به ویژه در گروه دختران همكاری كنیم و این ضرورت امروز جامعه است.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور خاطرنشان كرد: امید است شاهد بسط و تداوم این سیاست یعنی آموزش و توان افزایی زنان در حوزه قرآن باشیم.
گفتنی است، دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم بانوان از یكم تا چهارم اردیبهشت ماه با حضور نمایندگانی از 28 كشور جهان در هتل بزرگ ارم تهران برگزار می شود.

دسترسی سریع