مشاور فضای مجازی سازمان صدا و سیما: شرط ماندگاری رادیو؛ تداوم در مسیر بكارگیری ابزارهای توسعه یافته است

حسن نجفی سولاری با تاكید بر اینكه در همه مقاطع، صدا توانسته برای ماندگاری خودش از فناوری استفاده كند، گفت: رادیو برای ماندگاری باید از خلاقیت، نوآوری، احساس، تعقل و تحقیق كه همیشه در بطن رادیو بوده، استفاده كند.

1397/02/04
|
12:43

برنامه «صبح و گفت وگو» رادیو گفت و گو با موضوع روز رادیو و با حضور دكتر حسن نجفی سولاری مدرس دانشگاه و مشاور فضای مجازی سازمان صدا و سیما روانه آنتن شد.

حسن نجفی سولاری با بیان اینكه هسته اصلی ارتباطات از بدو خلقت تا هم اكنون كه پیشرفته ترین تكنولوژی های فناوری اطلاعات و ارتباطات به مدد رسانه ها آمده اند، جعبه اصوات بوده است،
گفت: صوت و آوا با موسیقی و افكتی كه تركیب شده، رادیو را ساخته است بنابراین هسته اصلی ارتباطات حفظ شده و در آینده هم همین است. با پیشرفت تكنولوژی، به هسته اصلی ارتباطات كمك بیشتری می شود، پس توسعه بیشتری پیدا می كند.

وی با تاكید بر اینكه در همه مقاطع سیر تاریخی تكنولوژی ها، صدا توانسته برای ماندگاری خودش از فناوری استفاده كند و صدا را ماندگار كند، یادآور شد: مثلا اگر روزی قدرت انتقال آوا در حد قدرت حنجره انسان ها بوده و بعد سیستمی را ایجاد كرده كه بتواند بر روی حاملی برود مثل گرام یا كاست و بعد ریل و DVD و CD را ایجاد كرده، روزی اراده كرده و با اختراع و توانایی خودش، صدای خودش را بر روی موج سوار كرده و به همه نقاط دنیا تسری و توسعه داده است و در حقیقت ماندگاری خودش را با استفاده از بكار گیری ابزارها، توسعه داده است.

مشاور فضای مجازی سازمان صدا و سیما، شرط ماندگاری رادیو را تداوم در مسیر بكار گیری ابزارها دانست و گفت: یعنی از خلاقیت، نوآوری، احساس، تعقل و تحقیق كه همیشه در بطن تولید رادیو بوده، حتما در مرحله اول استفاده كند. مرحله دوم، این است كه این رادیو باید خودش را به گونه ای مجهز كند تا بر اساس افقی كه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد كرده از هر رسانه ای از جمله رادیو، قابل دریافت باشد، مرحله سوم این است كه هرچه را خواستند، درون آن باشد و دیگر به یك محتوا بسنده نمی كنند و هر زمان خواستند در اختیارشان باشد.

وی افزود: مرحله چهارم در لحظه بودن است، كه گذشته را در اختیار داشتن و حتی بعضی موقع ها به آینده بردن انسان ها را توقع دارند. مرحله پنجم، ساده و ارزان به دست مخاطبان برسد و با هر وسیله ای به آن دست پیدا كنند. بنابراین این ورژن و آرمان انسانی كه در مجامع عمومی علمی مورد قبول واقع شده باید خودش را به اینها تجهیز كند تا این ماندگاری ادامه پیدا كند.

نجفی سولاری اظهار داشت: معتقدم، انقدر مقدورات و امكانات در عصر حاضر برای صنعت رادیو فراهم است چه در حوزه تولید، چه در حوزه توزیع و انتشار و چه در حوزه دریافت و تعامل كاربر با تولید كننده و بالعكس كه این بالندگی را می تواند به رادیو بیش از آنچه كه اكنون است، بدهد.

دسترسی سریع