رهگشای در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: كاهش كسری تجاری آمریكا با محدودیت واردات

یك كارشناس اقتصاد بین الملل گفت: كسری تراز تجاری آمریكا با محدودیت واردات كاهش پیدا می كند.

1397/01/20
|
10:48

میرهادی رهگشای در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: دولت جدید آمریكا برنامه های مختلفی در دستور كار خود قرار داده كه كاهش مالیات و افزایش تولید داخلی از جمله این موارد است.

وی همچنین اظهارداشت: در حال حاضر میزان درآمد و به تبع مصرف مردم آمریكا به جهت حمایت دولت این كشور از تولید داخلی افزایش یافته است.

این كارشناس اقتصاد بین الملل گفت: بخشی از نیاز مردم ایالات متحده از طریق واردات تامین می شود به همین دلیل حجم واردات آمریكا رو به افزایش نهاده و در عین حال كسری تراز تجاری این كشور نسبت به ماه های قبل بیشتر شده است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه كسری تراز تجاری آمریكا بواسطه واردات كدام دسته از كالاها در این كشور بروز و ظهور پیدا كرده است، افزود: كالاهای مصرفی و سرمایه ایی هر یك می توانند در این رشد واردات سهمی داشته باشند چرا كه از یك طرف مصرف مردم زیادتر شده و از دیگر سو سرمایه گذاری برای تولید بواسطه اعمال تخفیف های مالیاتی روند رو به رشدی در این كشور پیدا كرده است.

رهگشای تصریح كرد: اگر دولت آمریكا بتواند افزایش دسترسی تولیدكنندگان آمریكایی به بازارهای خارجی و روند توسعه صادرات را تسهیل كند بدون شك این اقدام می تواند منجر به كاهش كسری تجاری در این كشور شود.

وی گفت: به نظر می رسد دولت «دونالد ترامپ» نیز در كاهش كسری تجاری آمریكا چندان موفق نبوده و این روند همچنان ادامه پیدا كرده است.

این كارشناس اقتصاد بین الملل افزود: سیاست دولت ترامپ در زمینه تولید داخلی رفع موانع كسب و كار، كاهش مالیات، حذف قوانین زائد و بسیاری موارد دیگر است تا میزان تولید در این كشور افزایش پیدا كند ولی درطرف مقابل روند صادرات كالاهای آمریكایی تسهیل نخواهد شد چرا كه خود آمریكا خواهان افزایش تعرفه واردات برای كشورهای دیگر است بنابراین سایر ممالك جهان در این زمینه ساكت ننشسته و اقدام متقابل انجام می دهند.

وی اضافه كرد: حال از این منظر خیلی امید به این نیست كه در بلند مدت صادرات كالاهای آمریكایی جهش و تحولی رو به جلو را تجربه كند.

راهگشای اذعان داشت: اگر ترامپ به دنبال كاهش كسری تراز تجاری در این كشور است باید به سمت محدودیت واردات حركت كند.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد یادآورشد: كسری تراز تجاری آمریكا بسیار گسترده است بنابراین كاهش این كسری، برنامه ریزی بلند مدت را می طلبد.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی و حسن سعید كلاهی» با هدف تحلیل و بررسی مهم‌ترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف‌ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع