دكتر شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی: رسانه ملی پرچم دار پویش مردم 30-60 است

نشست ستاد رسانه ای پیشگیری از سوانح و حوادث نوروز 97،با هدف تببین راهكارها و بررسی مشكلات سوانح جاده ای با حضوردكتر شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی،سردار مهری رئیس‌پلیس راهور ،دكتر نوبخت رئیس كمیسیون بهداشت مجلس و جمعی از مسئولین برگزار شد.

1396/12/22
|
10:57


در نشست ستاد رسانه ای پیشگیری از سوانح و حوادث نوروز 97 مطرح شد
دكتر شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی: رسانه ملی پرچم دار پویش مردم 30-60 است
نشست ستاد رسانه ای پیشگیری از سوانح و حوادث نوروز 97، با هدف تببین راهكارها و بررسی مهمترین مشكلات مربوط به سوانح جاده ای كشور ،با حضوردكتر شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی، سردار تقی مهری رئیس‌پلیس راهور ناجا، دكتر نوبخت رئیس كمیسیون بهداشت مجلس و جمع دیگری از مسئولین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، دكتر شاه آبادی معاون صدا رسانه ملی با اشاره به عزم رسانه ملی برای پیشگیری از سوانح جاده ای گفت: در جشنواره تولیدات رادیویی در حوزه سوانح و حوادث، 13 دستگاه برای كاهش سوانح اعلام آمادگی كردند.درخواست ما از این دستگاه ها این است كه پیشنهادهای خود را برای اینكه چه اقدامتی می توانند برای كاهش سوانح و حوادث انجام دهند، یا اگر پیشنهادی برای سایر دستگاه ها دارند اعلام كنند.
معاون صدا با تاكید بر حفظ پویش كاهش سوانح و حوادث جاده ای در طول سال آتی و به خصوص فصل تابستان، گفت: با آنكه دوست نداریم اخبار تلخ را بشنویم اما به عنوان رسانه امین مردم باید آن را به اطلاع مردم برسانیم.
وی با اشاره به محدودیت آنتن دهی در جاده ها، تصریح كرد: رادیو اینترنتی میتواند همراه خوبی برای اطلاع رسانی باشد و در همین راستا ویرایش سوم اپیلیكیشن «ایران صدا» چند روز پیش منتشر شده و اطلاع رسانی گسترده در دستور كار رسانه ها قرار می گیرد.
معاون صدا با اشاره اینكه شبكه های رادیویی ماموریت ویژه ای برای كاهش سوانح جاده ای دارند، گفت: تمركز ما بر روی 30 كیلومتری شهر ها است و بر اساس نام گذاری پویش 6030، باید این توجه ایجاد شود و اگر حتی جان یك نفر از این طریق نجات پیدا كند كار بزرگی انجام داده ایم.
شاه آبادی با درخواست از دستگاه های فعال در این پویش برای ایجاد علائم و نشانه های پویش 30-60 در 30 كیلومتری شهر ها گفت: باید در ایام نوروز مردم را با این پویش آشنا كنیم تا در محدوده 30 كیلومتری توجه بیشتری انجام دهند و همین توجه باعث شود از بروز یك حادثه جلوگیری شود.
وی با تاكید بر اینكه رادیو های استانی به راحتی می توانند فاصله 30 كیلومتری از شهرها را پوشش دهند، گفت: برنامه ریزی خوبی از سوی مدیران این شبكه ها انجام خواهد شد تا حوادث جاده ای در برش سی كیلومتری از شهر ها كاهش پیدا كند.
معاون صدا رسانه ملی با بیان اینكه معاونت صدا، نقش نمایندگی رسانه ملی را برای دستگاه های متولی پویش 30-60 ایفا می كند، گفت: شبكه های استانی و رادیوهای محلی در سراسر كشور پرچم دار پویش مردمی 30-60 هستند.
وی با اشاره به اینكه رسانه ملی بلند گوی دستگاه های متولی در پویش است، گفت: در این میان نباید نقش مردم نادیده گرفته شود و باید از آنها خواست تا در راستای تكالیف شهروندی خود در قبال كاهش سوانح جاده ای عمل كنند.


مدیر رادیو سلامت در پایان از همه آحاد جامعه و مسئولان اجرایی و سیاستگذاران درخواست كرد تا به كمپین «30-60» بپیوندند، اظهارداشت: كمپین «30-60» در نظر دارد مبلمان شهری را در 30 كیلومتری محدوده شهرها مطالبه كند و همچنین به مردم یادآوری كند كه خستگی در حاشیه شهرها هم می‌تواند خطرناك و حادثه‌ساز باشد.
خاطر نشان می شود سرهنگ مهدی یاراندی مدیر كل امور مناسبت های نیروی انتظامی ،مهندس محمد بخارایی رئیس هئیت مدیره كل ایمنی راه ها و هرمز ذاكری معاون مركز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل كشور نیز در این نشست به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات كارشناسی خود پرداختند.


معاون صدای سازمان صداوسیما، در پایان، ضمن اعلام برگزاری دائمی جلسات دوره ای این ستاد، تصریح كرد: در اولین جلسه ستاد رسانه ای پیشگیری از سوانح و حوادث بعد از سال 97، مصوبات این جلسه و نتایج پویش بررسی و تصمیمات راهبردی در فصل جدید متناسب با نتایج ارزیابی ها در دستور كار قرار خواهد گرفت
همكاری های مشترك راهور با رادیو
در ادامه این نشست، سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به همكاریهای مشترك با معاونت صدای رسانه ملی گفت: ما كارهای مشتركی با معاونت صدای رسانه ملی انجام داده ایم و همكاریهای خوبی با این معاونت داریم. از نظر محتوایی نیز اقدامات خوبی انجام شده است به طوری كه در حین مسافرت 60 درصد مردم از شبكه های رادیویی استفاده می كنند.
وی با بیان اینكه اصل مشكل ما این است كه در كشور برخی از آمارها صحیح و برخی از آمارها برای سالیان قبل است، ادامه داد: موضوع حمل و نقل موصوع مهمی است و بیش از 90 درصد تردد در جاده‌های كشورداریم، از این رو باید برحمل و نقل زمینی متمركز شویم. در حوادث رانندگی سه عامل اصلی جاده، خودرو انسان تاثیر دارند؛ كه 28 هزار نفر در سال 84 در اثر تصادفات رانندگی فوت كرده اند، و در سال گذشته تعداد مرگ و میر ها در تصادفات به 16 هزار نفر كاهش پیدا كرده است.
مهری با اشاره به اینكه تصادفات یكی از موضوعات مورد نظر رهبری بود، افزود: به همین دلیل یك نقشه راه برای تصادفات تدوین می شود و مجلس و دولت موظف به ارتقای آموزش همگانی و تقویت دستگاه‌ها شده‌اند.
وی با اشاره به اینكه بیش از 40 هزار میلیارد تومان، هزینه فوتی های سوانح است، تاكید كرد: روزانه در كشور 43 نفر در اثر تصادفات فوت می‌كنند و 910 نفر مجروح می شوند كه برای كاهش باید كار اموزش و فرهنگ سازی انجام شود.
مهری با بیان اینكه قانون رسیدگی به تخلفات بسیار مفید بوده ولی نیازمند بازنگری است، گفت: دستگاه‌های مختلفی متولی این كار هستند، بهتر است برای كاهش آمار سوانح، ستاد راهبردی تشكیل دهیم كه امیدواریم ریاست آن به عهده رئیس جمهور یا معاون اول وی باشد. باید با متخلفان برخورد شود البته به نظرم قوانین ما باید اصلاح شود؛ 80 درصد از خودروهای ما ایربگ و ای بی اس ندارند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در پایان اظهارداشت: ارتقای فرهنگ ترافیك و آموزش و آگاه سازی نیاز امروز كشور است و راننده نقش مهمی در كاهش تصادفات دارد كه باید اطلاع رسانی در این زمینه انجام شود.
آموزش و فرهنگ سازی گامی به سوی كاهش تصادفات جاده ای
دكتر علی نوبخت رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: برای كاهش تصادفات جاده‌ای بیشتر از قانون گذاری، به آموزش و فرهنگ‌سازی نیاز داریم و پس از آموزش به نظارت نیازمند هستیم
دكتر نوبخت با اشاره به اینكه تمام توان خود را برای كاهش تصادفات جاده‌ای به كار خواهدگرفت؛ بخشی كه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی مربوط می‌شود، موضوع قانونگذاری است كه نه تنها در این زمینه، قانون كم نداریم، بلكه انباشت قانون نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: در زمینه كاهش تصادفات جاده‌ای، 400 قانون وجود دارد كه از این تعداد 130 مورد از آنها قبل از انقلاب اسلامی و 270 مورد از آن، بعد از انقلاب اسلامی اسلامی به تصویب رسیده اند.
رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح كرد: با این وجود اگر به قانونی نیاز داشته باشیم، حاضر هستیم در كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی آن را مطرح كنیم؛ اما به نظر بنده در این زمینه، به آموزش و فرهنگ‌سازی نیاز بیشتری داریم و پس از آموزش به نظارت نیازمند هستیم.
راه اندازی كمپین «30-60» در رادیو سلامت
در ادامه این نشست، دكتر صدیقه اعتماد سعید، مدیر شبكه رادیویی سلامت گفت: طبق آخرین آمارهای اعلام شده، حدود 60 درصد از تصادفات جاده‌ای در 30 كیلومتری شهرها اتفاق می‌افتد؛ بر همین اساس، كمپینی را برای حوادث ترافیكی راه اندازی كرده‌ایم كه نام آن را كمپین «30-60» گذاشته‌ایم تا تلنگری برای مردم جامعه م مسولان ذیربط باشد.
اعتماد سعید در ادامه با بیان اینكه ما مخاطبانی را كه می‌توانیم روی آنها مؤثر باشیم، تا تغییر رفتار در آنها صورت بگیرد، را رصد كرده‌ایم؛ تصریح كرد: بر اساس بررسی مخاطبان پیام‌های در این حوزه تولید خواهند شد. رادیو به عنوان یك رسانه همراه در زمان سفر، بانی اجرای این كمپین شده است.
وی با بیان اینكه در سه ماهه اول امسال 65 درصد از تصادفات برون شهری در 30 كیلومتری شهرها و مابقی از كیلومتر 30 به بعد اتفاق افتاده است، تاكید كرد: علت آنها شامل: راننده ها مسیر طولانی را طی كرده اند و خسته می باشند لذا تمركزشان برای رانندگی كافی نیست؛ رانندگانی كه خوابشان می آید، می گویند این چند كیلومتر را بروم و بعد استراحت كنم؛ عدم رعایت مبلمان و مهندسی جاده ای در اطراف شهرهاست.

دسترسی سریع