عضو كمیته استاندارد مجلس: وزارت بهداشت فقط متولی نظارت بر استاندارد دارو است

عضو كمیته استاندارد مجلس گفت:وزارت بهداشت فقط متولی نظارت بر استاندارد دارو است و غذا هم از وزارت بهداشت گرفته شده اگرچه هنوز اتحادیه صنف داروخانه ها به دنبال این هستندكه مجزا شوند و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی باشد اما پذیرفته نشده است.

1396/10/06
|
11:08

برنامه "مناظره" رادیو گفت و گو با موضوع چرخش استانداردها از سلامت به صنعت، فرصت یا تهدید؟ ، با حضور مهندس محمدرضا منصوری عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس، عضو كمیسیون اصل 90 و عضو كمیته استاندارد مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.

مهندس محمد رضا منصوری در آغاز با بیان اینكه نظارت بر ورود تجهیزات پزشكی به صورت موازی انجام می شد، گفت: هم سازمان استاندارد و هم وزارت بهداشت و درمان به صورت همزمان بر امر واردات تجهیزات پزشكی نظارت می كردند و به همین دلیل تصمیم گرفته شد مسئولیت و متولی كار به یك دستگاه سپرده شود.

وی سازمان ملی استاندارد را مرجع رسمی حاكمیتی كه عهده دار سیاست گذاری حسن نظارت و هدایت نظام استاندار و اطمینان بخشی به كیفیت كالا و خدمات دانست كه در داخل كشور تولید و یا حتی صادرات بر عهده دارد و اظهار داشت: رعایت سیاست های كلی نظام از قبیل سیاست های سلامت و بند 24 سیاست های اقتصاد مقاومتی در این خصوص الزامی است.

عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس متذكر شد: تبصره آن نیز قابل تعمیق است كه تمامی دستگاه های تابع قوه مجریه ملزم هستند مقررات فنی خود را با رعایت استانداردهای ملی و بین المللی تدوین و اجرا و بر آن نظارت كنند.

وی با بیان اینكه وزارت بهداشت فقط متولی نظارت بر استاندارد دارو است، گفت: در قانون جدید، غذا هم از وزارت بهداشت گرفته شده و فقط دارو است كه متولی آن وزارت بهداشت و درمان است، اگرچه هنوز هم خیلی از اعضای اتحادیه صنف داروخانه ها به دنبال این هستند كه مجزا شوند و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی باشد هرچند كه پذیرفته نشده است.

منصوری افزود: در زمینه غذا این نظارت بر عهده سازمان ملی استاندارد است و تشخیص مصلحت نظام هم این قانون را تصویب كرده و متولی اجرایی شدن این قانون یك نفر است و وزارت بهداشت می تواند كمك كننده باشد.

وی به تدوین استاندارد و تاثیر آن در اجرا اشاره كرد و بیان داشت: با توجه به اینكه طبق ماده قانونی كه مطرح شد مسئولیت بر عهده استاندارد است و اینكه باید خط كشی ها مشخص باشد، تدوین استانداردها باعث می شود كه خود وزارت بهداشت نیز در این زمینه پیش قدم شود. وقتی برای هر محصولی استاندارد مشخص شد و یك متولی به نام سازمان استاندارد بر این ثبت اندازه ها نظارت كرد، می تواند داوری كند.

عضو كمیته استاندارد مجلس متذكر شد: مردم حق انتخاب دارند و باید كالای خوب مصرف كنند، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد موظف هستند اگر كسی می رود كالایی را می خرد مطمئن باشد حداقل های استاندارد را داشته باشد و همه ارگان ها و ادارات در نهایت باید این استانداردها را مكتوب كنند و نبایداستانداردها با آمدن دولت ها بصورت سلیقه ای تغییر كند و ثابت بماند مگر اینكه متخصصین كار با تشكیل جلسه تغییر پیدا كند جای خالی این مسئله مشهود است.


دسترسی سریع