دهمرده در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: رنج سیستان و بلوچستان از عقب ماندگی تاریخی

نماینده مردم زابل، زهك، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی گفت: سیستان و بلوچستان به رغم برخورداری از ظرفیت و استعداد های فراوان متاسفانه از عقب ماندگی های تاریخی رنج می برد.

1396/09/12
|
09:10

حبیب الله دهمرده در برنامه «چشم انداز» رادیو اقتصاد افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سخاوتمندانه در این استان سرمایه گذاری زیادی انجام داده منتها عقب ماندگی منطقه بیش از این حرف هاست.

وی همچنین اظهارداشت: انباشت عقب ماندگی های تاریخی در استان به حدیست كه با حركت های معمولی و عادی نمی توان استعداد های منطقه را شكوفا كرد.

نماینده مردم زابل، زهك، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی ظرفیت های اقتصادی استان را بی بدیل توصیف كرد و گفت: كشاورزی، دامپروری، تجارت، ترانزیت، وجود مرز پهناور، دریا، صنعت، معادن و غیره از جمله این موارد است.

وی در ادامه شكوفایی این ظرفیت ها را مستلزم سرمایه گذاری دانست و افزود: برای جلب و جذب سرمایه گذاری باید بسترهای لازم در استان فراهم شود.

دهمرده اظهارداشت: این منطقه به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، مرزی بودن، دسترسی به آب های آزاد و منابع غنی طبیعی با قابلیت های ویژه، منحصر به فرد و بكر فرصت بی بدیلی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم كرده است.

وی گفت: سیستان و بلوچستان از یك طرف به دریا و از دیگرسو با چند كشور از قبیل افغانستان، پاكستان، عمان وغیره هم مرز است.

نماینده مردم زابل، زهك، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به این جمله كه مرز در تمامی كشورهای جهان یك فرصت است نه تهدید، افزود: از این مزیت و فرصت بزرگ اقتصادی باید در راستای سرمایه گذاری، تجارت، اشتغال و غیره به نحو احسن بهره جست.

وی در ادامه بخش كشاورزی و دامپروری را یك ظرفیت بی بدیل تاریخی در منطقه سیستان و بلوچستان عنوان و بر ضرورت احیای این بخش اقتصادی مهم تاكید كرد.

دهمرده در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه با فعال سازی محور چابهار به میلك شرق كشور متحول می شود، گفت: خوشبختانه در این راستا تاكنون اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته هرچند بسیاری از این كارها ناقص و به صورت ناتمام هستند اما آینده روشنی را نوید می دهد.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن تاكید بر ایجاد منطقه آزاد سیستان افزود: این منطقه از قابلیت صادرات 80 درصدی به كشور افغانستان برخوردار است.

نماینده مردم زابل، زهك، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: برای پائین ترین محصولات تا پیشرفته ترین محصولات ایران در كشورهای افغانستان و سایر كشورهای اطراف مشتری وجود دارد بنابراین با وجود بازار منحصر به فرد با ایجاد منطقه آزاد سیستان می توان با رشد منطقه، جلوی قاچاق را نیز سد كرد.

وی با اعلام اینكه ایجاد كارخانه و سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی از جمله مهمترین مزایای منطقه آزاد سیستان است، یادآورشد: بدون شك با فعال كردن بخشی از جاده ابریشم نقطه قوتی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

برنامه «چشم انداز» كاری از گروه كشاورزی شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه جمعه ها ساعت 21 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «مهدی شیار» با هدف بررسی اسناد بالادستی نظام در حوزه اقتصاد از جمله سند چشم انداز 1404، برنامه شش توسعه، سیاست های كلی نظام با رویكرد اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع