تأمین برق مازاد مشتركان پرمصرف از بورس انرژی

معاون فنی مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) اعلام كرد: از سال 1405 مصرف‌كنندگان خانگی تنها تا سقف الگوی مصرف مجاز به استفاده از برق خواهند بود و مازاد مصرف را باید از بورس انرژی یا نیروگاه تجدیدپذیر شخصی تأمین كنند.

1404/07/27
|
09:32

علیرضا پرنده مطلق در برنامه سكه صبح رادیو اقتصاد با بیان اینكه مشكل ناترازی در صنعت برق ناشی از ناترازی در قیمت برق است، افزود: قیمت خرید انرژی برای وزارت نیرو از قیمت فروش برق به مصرف‌كننده كمتراست و این موجب ناترازی مالی درصنعت برق شده كه تبعات آن را در جذب توسعه و تامین انرژی پایدار خودش را نشان داده‌است.

وی افزود: تامین برق در الگوی مصرف امكان‌پذیر است و قرار است هر مصرف‌كننده به تولید كننده برق تبدیل شود.

معاون فنی مهندسی ساتبا خاطرنشان كرد: نیروگاه‌های پشت بامی این فرصت را فراهم می‌كنند كه برق در محل مصرف، تولید شده و این سبب شده به سمت طرح كلی برای ایران سبز برویم.

پرنده مطلق یادآور شد: در صورت مصرف بیش از حد مجاز، خانوارها باید مازاد برق خود را از نیروگاه خورشیدی خانگی پشت‌بامی تامین كند و یا برق مازادش را از طریق تابلوی سبز بورس انرژی خریداری كند.

وی ادامه داد: قیمت برق در بورس انرژی است و نرخ برق عرضه شده در بورس انرژی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود

معاون فنی مهندسی ساتبا عنوان كرد: هدف وزارت نیرو این است كه بتواند برای همه مشتركینش برق را تامین كند و از این رو با نصب كنتورهای هوشمند برای مشتركین پرمصرف مصرف آن را كنترل كند.

پرنده مطلق با اشاره به كاهش تلفات انرژی و مدیریت بهینه مصرف در صورت نصب كنتورهای هوشمند گفت: عملكرد محدودكننده‌ها به این صورت است كه اگر مصرف‌كننده بیش از سه كیلو وات در ساعت مصرف كرد برقش قطع شود تا زمانی كه مصرفش را درست كند. در صورت كاهش مصرف برق مجدد وصل می‌شود.

وی افزود: متوسط قیمت یك كیلو وات در 6 ماهه اول سال جاری در تابلوی سبز 6هزارتومان بوده‌است.

معاون فنی ساتبا در پایان بیان كرد كه روند معاملات برق در بورس سبز انرژی، به دلیل ماهیت رقابتی و شفاف، مهم‌ترین گام در راستای اقتصاد غیریارانه‌ای برق و توسعه پایدار انرژی در كشور محسوب می‌شود و این الگویی است كه در دنیا رعایت می‌شود.

دسترسی سریع