دكتر عباس آشتیانی نیازمند تعریف دارایی های دیجیتال در قانون هستیم.

با استفاده از دارایی های جدید امید داریم كشور در تسهیل تجارت خارجی و رفع تعهدات ارزی بتواند از رمز ارزها با تعریف و پشتوانه پول ملی استفاده كند.

1403/02/04
|
14:49

دكتر عباس آشتیانی كارشناس حوزه بلاكچین در گفتگو با برنامه رهیافت اظهار داشت: نوع جدید دارایی ها در دنیا معرفی شده كه در ایران به دلیل مسایل قانونگذاری تعریف جدیدی از این دارایی ها نداشته وسیستم های قضایی، مالی و بانكی تحت یك وحدت رویه نیستند.

آشتیانی افزود: در طرح ها و لوایح مجلس و دولت، توجه به ماهیت دارایی هایی وجود داشت ولی شاهد تصویب هیچكدام نبودیم؛ در حالیكه در دنیا از سال 1399 بعنوان كلاس دارایی شناخته شد و حتی امریكا حتی آنرا در بورس عرضه كرد.

وی بیان داشت: ما باید از دو منظر به رمز ارزها توجه كنیم یكی اینكه بیش از 12 میلیون نفر دارای این دارایی هستند و دوم اینكه این ماهیت غیر قابل بلاك كردن است لذا با توجه به پذیرش جهانی و ورود به بورس های مختلف به مسایل مالی كشور ما هم می تواند كمك كند.

دكتر آشتیانی خاطر نشان كرد: هسته ارزش از طریق این دارایی كه پذیرش عام جهانی دارد تحریم ناپذیر است و باید بپذیریم كه این دارایی تبدیل به اشكال دیگر دارایی می شود و امروز با توجه به دیجیتالی شدن بشر با توجه به ماهیت آن به مدیریت ریسك به آن باید نگریست.

كارشناس حوزه بلاكچین با بیان اینكه امروزه بیش از 26 هزار نوع رمز ارز داریم كه برخی با پشتوانه یك واحد پولی منتشر می شود اظهار امیدواری كرد: بانك مركزی با نسخه كوین ریال هم می تواند این رمز ارزها را داشته و بعنوان دارایی پایه برای تبادلات كارها را صورت پذیرد.

وی گفت: وقتی این شكل از دارایی دارای پذیرش و ضریب نفوذ می شود، كیف پول دیجیتال می باید دغدغه حاكمیتی در جهان ایجاد و كاربرد پذیر شده و با ریل گذاری مناسب انجام شود كه كشور در آن فعلا جا مانده است.

دكتر آشتیانی عنوان كرد: دنیا از این موضوع عبور كرده و استانداردهایی در جهان وجود دارد كه همه از آن تبعیت می كنند كه جا داشت زمینه تصویب دارایی مالی بطور رسمی پذیرفته وصورت های مالیاتی و كاربردی با تعریف قانونی و مقرره لازم الاجرا اجرایی شود. ما نیازمند تنظیم گری هستیم چون مكانیزم های سنتی تنظیم گری جوابگوی این حوزه نیست چرا كه مجوزگرایانه باشد چون تمركز و شناسایی اینگونه دارایی ها فرار عام را در پی دارد.

كارشناس حوزه بلاكچین رمزارزها را درسیستم تصفیه مالی كشورهای بریكس نقطه عطفی بر پایان هجمونی سوئیفت دانست و گفت: برای استفاده از فناوری بلاكچین با دارایی های متفاوتی چون بیت كویین كه مورد اقبال جهانی است و سبد سرمایه گذاری مردمی را هم پر كرده ، در مقیاس خرد و كوچك می توان شناسایی ماهیت رمز ارزها در داخل كشور و استفاده مناسب از این دارایی در اقتصاد جهانی كه آینده دار هم هست بهره برد.

دسترسی سریع