داوود بیگی نژاد سامانه خودنویس؛ فرصت ها و ضعف ها

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاك به تشریح نقاط ضعف و قوت سامانه خودنویس در حوزه ثبت معاملات املاك پرداخت.

1403/01/21
|
14:08

داوود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاك در گفت وگو با برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد گفت: سامانه جدید در گذشته روی سامانه املاك و مستقلاب بارگزاری می شد و بابت كد رهگیری مبلغی از مردم دریافت نمی شد ولی در این سامانه جدید مشاوران نمی توانند املاك بدون مجوز را به خوبی رصد كنند.

این كارشناس حوزه مسكن بیان كرد: بهتر بود كه خدمات در سامانه قبلی انجام می شد و آن سامانه را تقویت می كردیم. البته اتفاقاتی نیز در آن سامانه رخ داد كه وزارت راه را مجبور كرد كه سامانه خودنویس را طراحی و اجرا كند.

نایب رئیس اول اتحادیه املاك یادآورشد: در سامانه خودنویس افراد می بایست اطلاعات را خود وارد كنند ولی در گذشته نیز اطلاعات هویتی و مدارك بارگزاری می شد. سامانه اخیر تنها در خصوص املاك شش دانگ خدمات ارایه می دهد. در گذشته مشاوران املاك دسترسی برای اخذ كد را داشتند و امروز به دلیل اینكه مشاوران دسترسی مستقل ندارد، نمی توانند به كدهایی كه به موبایل افراد ارسال می شود دسترسی داشته باشند مشكلاتی را پیش روی خود می بینند.

وی گفت: از 21 فروردین كه سامانه املاك و مستقلات خاموش شد موجبات درگیری مشاوران و مردم در بخش های مختلف ایجاد شده و فرصت دریافت احراز هویت بیش از یك دقیقه طول می كشد كه این نواقص برای افراد جامعه شاید خوب باشد ولی برای مشاوران تخصصی نیز باید یك دسترسی مستقل بدهند و زمانی كه فردی را احراز هویت می كنند بتوانند كد را از سامانه دریافت كنند.

وی اظهاركرد: مردم از ما انتظار دارند كه وقتی به بنگاه مراجعه می كنند به شكل منظمی كد و قرارداد به آنها ارایه شود ولی سامانه خودنویس فقط املاك شش دانگ را پوشش می دهد.

بیگی نژاد بیان كرد: برای رصد بهتر پاسخ دهی این سامانه یاب باید بازخورد آن را در كف جامعه ببینیم كه آیا مردم از آن رضایت مند هستند یا خیر و یا باید این امر را از دست انداركارانی كه این زمینه وجود دارند جویا باشیم. مشاوران املاك از گذشته مرجع رجوع مردم در این گونه موارد هستند. باید بازخورد اتفاقات اخیر به تصمیم سازان و برنامه نویسان این برنامه ارایه شود.

نایب رئیس اول اتحادیه املاك یادآورشد: كار قیمت گذاری و كارشناسی ملك، بر عهده مشاوران املاك است. حتی كارشناسان رسمی دادگستری نیز به تخصص مشاور املاك احترام می گذارند و به ما مراجعه می كنند و برایند سه كارشناس، به نظر كارشناس رسمی مبدل می شود. حال باید ببینیم كه در این سامانه به دنبال چه امری هستیم؟

وی گفت: قیمت ملك، توسط مشاور املاك تعیین نمی شود. در خصوص املاك مردم با مشورت با مشاوران، قیمت را تعیین می كنند. بعضا همكاران ما نیز كه می خواهند قیمت ها را كاهش دهند تا به قرارداد برسند سعی می كنند قیمت ملك را تعدیل كنند تا به آستانه توانایی مستاجر برسد. امروز مردم برای قرارداد بستن تنها به گفته ما بسنده نمی كنند و قیمت را قطعا مردم انتخاب می كنند.

وی اظهاركرد: نوع قیمت گذاری و فروش در تركیه و امارات با ما متفاوت است زیرا پایه ای را ایجاد كرده اند ولی در نهایت مالك است كه قیمت را تعیین می كند.

دسترسی سریع