جعفر محمد نژاد سیگارودی ریل گذاری مناسبی در زمینه انرژی های تجدید پذیر صورت گرفته است

سخنگوی ساتبا، روند توسعه انرژی های تجدید پذیر در كشور را مطلوب ارزیابی كرد.

1403/01/21
|
13:59

جعفر محمد نژاد سیگارودی سخنگوی ساتبا در گفت وگو با برنامه «روی خط اقتصاد» گفت: صورت مختلفی از انرژی وجود دارد كه می توانیم از آنها برای استفاده مولد انرژی استفاده كنیم كه شامل انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، جزر و مد دریایی، زباله سوزها و هیدروژن خورشیدی هستند.

سخنگوی ساتبا بیان كرد: اواخر سال گذشته مجوز احداث سه هزار مگاوات نیروی بادی را كسب كردیم. پیشتر، در شروع دولت سیزدهم ده هزار مگاوات برق از انرژی تجدید پذیر را در دستور كار خود قراردادیم كه نیاز به مجوز شورای اقتصاد داشت.

محمد نژاد گفت: در ابتدا مجوز 4 هزار مگاوات انرژی خورشیدی اخذ شد كه در 150 ساختگاه با حضور 100 شركت مناقصه های آنها برگزار شده و قراردادهای آنها منعقد و برخی از آنها در مرحله فعالیت هستند.

وی افزود: در بین صور مختلف منابع تجدید پذیر عملا به واسطه تجاری شدن تجهیزات نیروهای بادی، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. خوشبختانه با توجه به منابع انرژی خورشیدی مناطق بادخیز خوبی هم داریم. سمت شمال و شرق كشور و سمت سیستان و بخصوص زابل، كانال های جذابی داریم. در یك نقطه همچون منطقه خاف و میل نادر سیستان جزو نقاط جذاب دنیا برای نیروگاه های بادی هستند.

وی اظهاركرد: اواخر سال گذشته مجوز شورای اقتصاد اخذ شد. علاوه بر اینكه این مجوز را دریافت كردیم نرخ قیمت گذاری در حوزه انرژی باد را نیز اخذ كردیم. قیمتی كه می تواند سرمایه گذاران را تشویق كرد به ازای هر كیلووات ساعت 9 و نیم سنت دلار را به صورت ارزی خریداری كه چهار ونیم سال بازگشت سرمایه انجام می شود. سرمایه گذارانی كه نیروگاه های بادی را احداث كنند اجازه دارن كه همزمان برق تولیدی شان را در بورس انرژی به فروش برسانند.

سخنگوی ساتبا بیان كرد: سالها، در كشور متاثر از دیدگاه نادرست از منابع ارزشمند فسیلی برای تولید برق استفاده كردیم. تغییر این دیدگاه بسیار سخت است. اتفاقی كه در حال رخ دادن است، در حال حاضر، مناسب است. برای احداث سی هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر ریل گذاری درستی انجام شده است. همانگونه كه تاخیر در اقدام و انتخاب یك موضوع آسیب زا است، تعجیل در این گونه موضوعات نیز آسیب زا است.

محمد نژاد گفت: متاسفانه سرمایه گذاری در كشورمان به دلایل متعددی چون تحریم و نظایر آن با سختی ها مشقات مختلفی همراه است ولی با این وجود در این عرصه در حال ریل گذاری صحیحی هستیم.

وی افزود: در برنامه میان مدت بین دوتا هشت سال آینده چنانچه دنیا نگاهش را از سوی انرژی های تجدید ناپذیر به سوی انرژی های تجدید ناپذیر تغییر داده، تغییر نگاه وزارت نیرو ، دولت و فعالان اقتصادی و فنی نیز وجود دارد.

دسترسی سریع