نماینده سابق مجلس تشریح كرد: رشد اقتصادی ناشی از فروش نفت ارزشمند نیست

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: سال گذشته رشد اقتصادی كوتاه مدتی به دلیل فروش نفت حاصل شد و با بررسی مسائل متوجه وضع بغرنج اقتصادی كشور شدیم.

1396/07/17
|
21:11



جلیل جعفری نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اقتصادی رادیو گفت و گو درباره واقعیت های رشد اقتصادی در ایران اظهار كرد: با نیم نگاهی به تاریخ ایران تا قبل از سال ٩١ به راحتی می توان به بغرنج بودن وضع اقتصادی كشور پی برد و دلیل أصلی آن، این بود كه هر نماینده مجلسی به دنبال انتقال منابع به حوزه انتخابیه خود بود.

وی كاهش فروش نفت را یكی دیگر از دلایل اصلی این وضع برشمرد و افزود: فروش نفت به ٧٠٠ هزار بشكه تنزل پیدا كرده بود همچنین هر بشكه ای با قیمت ٣٥ دلار به فروش می رسید كمااینكه ٥٠ درصد مبلغ آن نیز وصول نمی شد.

جعفری ادامه داد: وجود تحریم های بین المللی سبب شد تا درآمد كشور حدود ٢٠ درصد كاهش یابد و پس از آغاز مذاكرات و به نتیجه رسیدن برجام،٣ میلیون و ٧٠٠ هزار بشكه نفت تولید و فروش ٢/٦ میلیون بشكه در روز را شاهد هستیم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: وضع اقتصادی قابل قبولی بر كشور حاكم است اما مشكل أساسی قدرت خرید مردم است كه بایستی اقداماتی در جهت افزایش آن، انجام پذیرد.

وی بیان كرد: مطابق با برنامه ششم توسعه نرخ بیكاری ١٢/٦ بوده كه تا پایان برنامه قرار بر این است تا این رقم به ١٢ تقلیل یابد اما این میزان همچنان بالا است بنابراین كاهش آن باید در دستور كار قرار گیرد اما در مجموع اكنون به لحاظ اقتصادی در شرایط مناسب تری زندگی می كنیم.

* اقتصاد پایدار بر فروش نفت متكی نیست

حمید گرمابی نماینده مجلس شورای اسلامی در همین راستا در گفتگوی اقتصادی با رادیو گفت و گو اذعان داشت: رشد اقتصادی كشور در سال گذشته بیشتر و علت أصلی آن فروش نفت بوده است اما به منظور دستیابی به رشد اقتصادی پایدار بایستی صادرات غیر نفتی بر صادرات نفتی پیشی بگیرد و این امر تا حدودی در سال جاری محقق شد و امیدواریم همچنان ادامه داشته باشد.

وی بیان كرد: مركز ملی آمار ایران و بانك مركزی دارای یك سبد از هزینه ها هستند و قاعدتا حوزه مسكن نیز بخش قابل توجهی از این سبد را دربردارد اما نكته حائز اهمیت این است كه طی چند سال گذشته درصد رشد آن صفر و یا حتی منفی بوده است.

گرمابی ادامه داد: طبیعی است در چنین شرایطی كه مسكن در ركود به سر می برد حتی اگر سهم خوراكی در آن ٢٠ درصد هم باشد اما آنچه كه مردم حی می كنند خیلی بیشتر از این باشد چرا كه در زندگی روزمره خود مدام با آن، سر و كار دارند.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: به نظر می رسد هنگام اعلام این سبد، مسكن به عنوان عامل أصلی دارای وضع نامناسبی است بنابراین مردم تصور می كنند كه تورم سایر اقلام افزایش یافته و آن را بیشتر حس می كنند.

دسترسی سریع