معاون پژوهش سازمان حفظ آثار و نشر دفاع مقدس مطرح كرد؛ تأكید قرآن بر وظایف مبلغین زن

دكتر فاطمه رضوی راد در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو بیان كرد: حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا رهبری كاروان را بر عهده گرفت و در بارگاه شام به خطبه خوانی و روایت حقایق كربلا پرداخت كه به رسوایی یزید منجر شد.

1402/05/04
|
11:40

دكتر فاطمه رضوی راد (پژوهشگر حوزه زنان و خانواده و معاون پژوهش سازمان حفظ آثار و نشر دفاع مقدس) در ویژه‌برنامه حسینیه بانوان شبكه رادیویی گفت‌وگو با تأكید بر نقش زنان در اشاعه فرهنگ عاشورایی گفت: ما در آیه 39 سوره احزاب، آیه 122 سوره توبه و آیه 104 آل‌عمران به جایگاه و نقش تبلیغی زن و مرد مسلمان می‌پردازند.

وی در ادامه افزود: در واقع قرآن برای تبلیغ دین و اسلام هیچ تبعیضی میان زن و مرد قائل نشده و هر دو به این امر مهم و اثرگذار فراخوانده است. همان‌طور كه در دوران پیامبر اسلام (صلی‌الله علیه و آله) و امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) شاهد ورود یكباره زنان به عرصه تبلیغ اسلام بودیم. زنانی همچون؛ حضرت خدیجه (سلام‌الله‌علیها)، حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها)، سوده همدانی، ام خالد، نجمه خاتون و... كه در اشاعه اسلام نقش اثرگذاری داشتند.

این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده همچنین گفت: این زنان در عرصه‌های مختلف تبلیغ دین فعالیت داشتند. عرصه‌هایی همچون حمایت‌ها و كمك‌های مالی، عرصه‌های كلامی و حتی حضور فیزیكی در میدان است كه حضرت خدیجه (سلام‌الله‌علیها) به‌عنوان نخستین زن مبلغ اسلام معرفی شده است كه در حوزه‌های مختلف بالاخص عرصه مالی كمك‌های فراوانی را به اسلام و مسلمین كرد.

دكتر فاطمه رضوی راد با تأكید بر فعالیت‌های زنان مبلغ اسلام عنوان كرد: اینكه زنی راوی احادیث باشد و از اشاعه احادیث دروغین جلوگیری كند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ام خالد (دختر خالد بن سعید) یكی از زنان صدر اسلام است كه روایات فراوانی از حضرت رسول اكرم صلی‌الله علیه و اله نقل نموده است. این قبیل زنان؛ همانند دیگر اصحاب، احادیثی را كه از رسول اكرم (صلی‌الله علیه و اله) شنیده بودند را برای دیگران نقل می‌كردند تا حقایق دین را آشكار نمایند.

وی با اشاره به پررنگ‌تر شدن حضور زنان در دوران روی كار آمدن حكومت اسلامی در سرزمین‌های مختلف اظهار كرد: باتوجه‌به تاریخ اسلام، در هر برهه‌ای حكومت اسلامی در بلادی روی كار آمده است شاهد پررنگ‌تر شدن نقش زنان در جامعه و اثربخشی فزاینده آنان بوده‌ایم.

این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده ادامه داد: یكی دیگر از زنان مبلغ و اثرگذار در عرصه اسلام، نجمه خاتون عمه امام‌زمان (عجل‌الله تعالی فرجه) است. وی یكی از بزرگ‌ترین راویان احادیث دوران غیبت محسوب می‌شود كه منبعی موثق در زمینه پاسخگویی به شبهات عصر غیبت امام‌زمان (عجل‌الله تعالی فرجه) است و این مهم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دكتر فاطمه رضوی راد ضمن اشاره به جایگاه زنان در احیا و زنده نگه‌داشتن واقعه كربلا افزود: واقعه كربلا مهمی بود كه اگر روایت حقیقت آن رخ نمی‌داد، آسیب‌های بسیاری بر پیكره اسلام وارد می‌آمد و عهده‌دار این مهم؛ حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) بود. حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) تنها به روایت و سخنرانی در واقعه كربلا اكتفا نكرد و حتی جایی كه شمر قصد به‌شهادت‌رساندن امام سجاد (علیه‌السلام) را داشت، با بدنی بی‌رمق و دستانی خونین به میان رفت و از امام دفاع كرد.

وی همچنین گفت: حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) پس از واقعه عاشورا رهبری كاروان را بر عهده گرفت بدان معنا كه از تحقیر و توهین به زنان كاروان جلوگیری كرد و در بارگاه شام به خطبه خوانی و روایت حقایق كربلا پرداخت كه به رسوایی یزید منجر شد كه بی‌تردید احدی جز حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) از عهده چنین وظیفه خطیری بر نمی‌آمد.

دسترسی سریع