وحید آقا محسنی با اشاره به اقداماتی كه توسط رسانههای معاند با محوریت جنگ شناختی علیه جامعه ایران انجام میشود، اظهار كرد: زمینهسازی برای تشدد فكری در جامعه ایرانی با رویكرد سیاهنمایی علیه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع جنگ شناختی و برسازی رسانههای معاند در مواجه با توازن سازی سیاست خارجی در ایران و با حضور دكتر وحید آقا محسنی كارشناس مسائل رسانه به روی آنتن رفت.
وحید آقا محسنی جنگ شناختی را تلاشی برای اثرگذار بر افكار عمومی جامعه هدف تعریف كرد و گفت: در شرایطی كه دنیا به سمت چندقطبی در حال حركت است، شاهد هستیم رسانههای غربی در حال جریانسازی علیه موضعگیریهای ایران و تمایل كشورمان به شرق هستند.
وی یادآور شد: تا چند سال پیش، در رسانههای معاند و غربی، ایرانهراسی و اسلامهراسی در دستور كار قرار داشت و برجسته بود؛ اما از سال 2020 به این سمت، رویكرد آنها ایجاد هراس از روسیه و چین بخصوص روسیه سوق یافته است. هیچكدام از این رسانهها به این موضوع اشاره نمیكنند كه به دلیل بدعهدیهایی كه غرب بهویژه در چند سال گذشته نشان داده است، شاهد رویكرد نوین سیاستهای خارجی ایران هستیم.
این كارشناس مسائل رسانه در مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان اینكه رسانههای معاند روی تمام مسائل خاصی كه ایران بهواسطه آن حلقه اتصالی به سمت چین و روسیه ایجاد كند متمركز هستند و دست میگذارند، اظهار كرد: در چند وقت اخیر در بیانیهای كه روسیه به همراه كشورهای خلیجفارس منتشر كرد، مانور زیادی توسط رسانههای معاند داده شد و اقدام به بزرگنمایی میكنند تا روسیه را دشمن ایران جلوه دهند.
وی با تصریح بر این مسئله كه رسانههای معاند تلاش دارند در جامعه ایران القا كنند رویكرد غربگرایی به نفع ایران است و كارگزاران سیاست خارجی ایران باید از همكاری با روسیه و چین دست بكشند ابراز كرد: خیلی از كارشناسان مسائل سیاسی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران چنین نسخه میپیچند كه تضاد با روسیه و قطع همكاری ایران با این كشور، باعث گذار از جمهوری اسلامی میشود و آن را در واقع فرمولی برای فروپاشی میدانند.
آقا محسنی از تلاش غرب و بازوهای رسانهای آنها برای شكست حلقههای اتصال از جمله پیمان شانگهای گفت و تصریح كرد: آنها تلاش دارند با جداكردن ایران از محور شرق، روسیه و همسایگان خود، به سمت غرب نزدیك كنند، درحالیكه برنامه آنها تلاش برای فروپاشی كشور است.
وی تلاشهای اطلاعاتی و رسانهای برای تأثیرگذاری بر عقاید، انگیزهها، نگرشها و رفتارهای عمده افراد و گروهها عنوان و بیان كرد: شكلدهی به اخبار و روایتها برای سازماندهی افكار عمومی جهت تأمین منافع خاص سیاسی كشورهای متخاصم، محور اصلی جنگ شناختی محسوب میشود.
این كارشناس مسائل رسانه با اشاره به اقداماتی كه توسط رسانههای معاند با محوریت جنگ شناختی علیه جامعه ایران انجام میشود اظهار كرد: زمینهسازی برای تشدد فكری در جامعه ایرانی با رویكرد سیاهنمایی علیه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
وی اشاره كرد: دولت سیزدهم راهبرد سیاست خارجی خود را تحت عنوان سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند طرحریزی كرده است. این رویكرد با جنگی شناختی از سوی دشمنان غربی مواجه شده است تا به جامعه ایرانی اینگونه القا كنند كه رویكرد دولت سیزدهم اشتباه است و باید راه نجات را به سمت غرب ببریم. در حقیقت آنها قصد دارند ایران را در مسیر بازگشت به فرمولهای قبلاً امتحان شدهای همچون برجام سوق دهند و همزمان تهدید میكنند كه اگر این اتفاق نیفتد، ایران با تحریم و ركود اقتصادی مواجه خواهد شد.