مشاور دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی عنوان كرد: بی تفاوتی دستگاه های نظارتی نسبت به واردات اسباب بازی ممنوعه


مشاور دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی عنوان كرد: دستگاه های نظارتی نسبت به واردات اسباب بازی های ممنوعه دارای مغایرت فرهنگی كه از سوی اصناف صورت می گیرد ، بی تفاوتند.

1396/06/08
|
19:25

برنامه " گفت و گوی فرهنگی " رادیو گفت و گو با موضوع ( صنعت اسباب بازی و چند و چون این صنعت در ایران ) با حضور خانم بیات ، طراح اسباب بازی ، فرجو ، مشاور دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی و رجبی ، تولیدكننده اسباب بازی روانه آنتن شد.

در ابتدای برنامه فرجو با بیان اینكه در ایران خانواده ها اسباب بازی را تنها وسیله برای بازی و آرام كردن بچه ها می دانند ، عنوان كرد : نظام آموزشی كشور نیز هیچگاه اسباب بازی را به چشم یك ابزار برای انتقال مفاهیم آموزشی ندیده است این در حالی است كه آموزش كشورهای پیشرفته متكی بر اسباب بازی و سرگرمی است.

وی اظهار كرد : شورای نظارت پیش از آنكه بخواهد قانونی را تصویب كند ، به موضوع فرهنگ سازی و تصحیح نگرش جامعه نسبت به موضوع اسباب بازی پرداخته است.

مشاور دبیرخانه شورای سیاست گذاری نظارت بر اسباب بازی در خصوص نمونه های ممنوعه بیان كرد : اسباب بازی های ممنوعه كه مغایرت فرهنگی دارند در واحدهای صنفی هستند و شورای نظارت نمی تواند وارد صنف شود.در كشورمان 8 دستگاه نظارتی وجود دارد كه نسبت به این موضوع بی تفاوتند.

فرجو با تاكید بر عدم نظارت در این حوزه ، خاطر نشان كرد: یك حاشیه امن برای واردات از مبادی غیرقانونی ایجاد می شود كه ورود اسباب بازی ممنوعه را آسان می كند.

در ادامه برنامه رجبی به معضلات صنعت اسباب بازی سازی اشاره كرد و گفت : مشكل اصلی در كشور عدم نگاه فرهنگی به اسباب بازی است و در سیاست گذاری كلان اقتصادی جایگاهی ندارد و به عنوان كالای صرفا تجاری در نظر گرفته می شود.از این رو از تولید كننده هیچ گونه حمایتی صورت نمی گیرد.

وی اضافه كرد : تیراژ كشورهای پیشرفته مانند چین كه تولید بین المللی دارند بسیار بالاست اما تیراژ تولیدات داخلی به دلیل نبود بازار فروش بسیار پایین تر از نیاز داخلی است كه این تعداد از نظر هزینه تولید به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد و قیمت تمام شده كالا را افزایش می دهد.به همین دلیل است كه تولیدات داخل از نظر قیمت با خارجی قابل رقابت نیستند.

این تولیدكننده عدم وجود مصرف كننده شاداب و همیشگی را از معضلات این صنعت برشمرد و بیان كرد : اسباب بازی در سبد خانوار ایرانی جایگاهی ندارد و نیاز به فرهنگ سازی در این حوزه به شدت احساس می شود.

در ادامه برنامه بیات عنوان كرد : رسالت كار زمانی انجام می شود كه برای فرزندان خود در بوم و وطن خود اسباب بازی بسازیم .گرچه گاهی كپی برداری از یك طرح با كیفیت خارجی بسیار بهتر از یك طرح داخلی است.

وی افزود :طراح وظیفه دارد بر روی برندهای مختلف و فرهنگ سرزمین خود مطالعه داشته باشد تا اشراف كامل بر كار خود و توانایی دفاع از آن را داشته باشد و در صورتی كه تولید كننده نتوانست از طرح او فروش داشته باشد مسئولیت آن را بپذیرد.

این طراح اسباب بازی اصلی ترین كار یك طراح را به اطمینان رساندن سرمایه گذار نسبت به طرح دانست و بیان كرد : متاسفانه در بسیاری از موارد طراحان ما دچار یك اعتماد به نفس كاذب هستند كه گمان می كنند هر طرحی را كه به تولید كننده بدهند با اقبال مواجه می شود.

دسترسی سریع