تمهیدات ویژه رادیو در مقابله با «ویروس كرونا»

به گزارش روابط عمومی معاونت صدا ، رادیو سعی كرده با اطلاع رسانی صحیح و دقیق درباره تدابیر دستگاههای كشور و بسیج امكاناتشان برای مقابله با بیماری كرونا آن را رعایت كنند.

1398/12/09
|
09:08

همگرایی ،هماهنگی و هم افزایی و بدست گرفتن مرجعیت رسانه ای و اطلاع رسانی، نگاه كارشناسی ،علمی و دقیق با بیان اطلاعات مستند و ایجاد فضای منطقی وكنترل فضای بی اعتمادی در جامعه از راهبردهای رسانه در بحران ها به خصوص این معضل اخیر، شیوع ویروس كرونا است .شبكه های رادیویی در راستای افزایش آگاهی مخاطبان ، برنامه ها یی را تهیه و تولید و در دست اقدام دارد كه به آن اشاره می شود:
رادیو سلامت پاسخگوی شایعات
شبكه رادیویی سلامت به عنوان اولین رسانه تخصصی و مرجع در كشور اقدامات اساسی را جهت آگاهی بخشی به هموطنان در سطح رسانه و همكاران در سطح معاونت صدا انجام داده و در دست اقدام دارد كه می توان به سیاستگذاری با 3 رویكرد اطلاع رسانی ، افزایش آگاهی و آرامش بخشی اشاره كرد.
تغییر كنداكتور برنامه ها به صورت ویژه و جای گذاری بخش های مختلف اطلاع رسانی هر یك ساعت در خصوص پیشگیری ، مراقبت و كنترل كرونا با حضور متخصصین حاذق، پخش پیام های كوتاه بهداشتی به صورت مكرر، طراحی «زنگ كرونا »راس ساعت 7:30 دقیقه صبح از تاریخ اول بهمن ماه با حضور مقامات وزارت بهداشت و اساتیدكمیته كشوری پیشگیری از عفونت هر روز از شنبه تا پنج شنبه، طراحی «كمپین كرونا را شكست می دهیم» از تاریخ 28 بهمن با هدف اطلاع رسانی همراه با امید بخشی و ایجاد فضای مثبت روانی ، مطالبه گری از دستگاههای سیاستگذار پدافند غیر عامل ، دانشگاههای علوم پزشكی ، وزارت بهداشت درمان در حوزه برنامه ها و اقدامات در دست انجام در برنامه «مخاطب خاص» شنبه ساعت 20 تا21، همكاری مستمر و موثر با مراكز شهرستان ها در ساخت آنونس و تهیه پیام های بهداشتی در راستای اطلاع رسانی و افزایش سواد سلامت در مورد پیشگیری از بیماری كرونا بوده است
طراحی برنامه «پاسخگو» برای بررسی شایعات و فضا سازی های غیر واقعی در باره كرونا،افزایش دانش در مورد پیشگیری از كرونا در برنامه های« فراسو» شنبه تا چهارشنبه با موضوع پیشگیری از بیماری و «بشقاب رنگین كمانی» در مورد تغذیه و افزایش سطح ایمنی هر برنامه 45 دقیقه،طراحی آیتم «آموزش كادر پزشكی »در برخورد با بیمار كرونایی در برنامه «تخصص سپهر دانش» هر روز از شنبه تا چهارشنبه به مدت 15 دقیقه، استفاده از زبان طنز در حوزه اقدامات ضروری در پیشگیری از كرونا در برنامه «نیشتر ونیشگون »از تاریخ 24 و 25 بهمن،تامین محتوا وطراحی 30 عدد psa در حوزه پیشگیری از كرونا ، طراحی آیتم 3 دقیقه ای «یك نكته یك متخصص »با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی رشته های مختلف و طراحی اسلاید برای رادیو نما و طراحی پوستر اطلاع رسانی از اقدامات این شبكه رادیویی در راستای افزایش آگاهی است.
استفاده از روانشناسان در برنامه های مجله ای در خصوص مهارت كنترل اضطراب و تولید پیام های كوتاه كاربردی جهت استفاده در فضای پخش در راستای سیاست های آرامش بخشی بوده است .
رادیو سلامت و فضای مجازی
آخرین اخبار، اطلاعیه ها، هشدارها، بایدها و نبایدها و نكات آموزشی از فضای مجازی این شبكه رادیویی منتشر می شود.
٢٤٧ پست در كانال های تلگرام ، ١٣١ پست در سروش، ٣٥ پست در اینستاگرام ، ساخت ١٠ كلیپ ، ٢٩ اسلاید طراحی شده برای رادیو نما (پخش شده)، ٣٠ اسلاید آماده برای پخش، طراحی ٤ پوستر آموزشی،٢٢ فقره خبر در وب سایت كه بعضی از آنها حدود ٦٠٠ بازدید داشته است همچنین ساخت برنامه آموزشی و اطلاع رسانی با متخصص عفونی از دیگر فعالیتن ها بوده است.

تدوین سیاستهای راهبردی و پیام های بهداشتی،اقدامات تهیه مواد ضدعفونی با پایه الكل برای معاونت صدا
و اجرای كلاس آموزشی برای همكاران خدمات از دیگر اقدامات این شبكه رادیویی بوده است.
رادیو گفت و گو و حضور مستمر كارشناسان علمی
این شبكه رادیویی در برنامه های «روزنه» خود با كارشناسی پروفسور مسعود مردانی (عضو هیئت علمی دانشگاه ، متخصص بیماری های عفونی و عضو كمیته كشوری و آنفولانزا)، دكتر غزاله اسلامیان(متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی) و دكتر علیرضا ابوالفضلی (رئیس پژوهشكده و مركز تحقیقات سبك زندگی و عض هیئت علمی دانشگاه) و دكتر مسعود مردانی(فوق تخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه)، دكتر كیانوش جهانپور(سخنگو و مدیر كل روابط عمومی وزارت بهداشت) به موضوع ویروس كرونا، مراقبت و پیشگیری و مخاطرات این ویروس پرداخت.
برنامه های «صبح و گفت و گو» با كارشناسی دكتر ایرج حریر چی(قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی)، دكتر حسین عرفانی (رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت)، دكتر پیام محبی(كارشناس دامپزشكی)، دكتر علیرضا اكبر شاهی(مدیر كل دفتر مدیریت بیماری های طیور)، دكتر كیانوش جهانپور(سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی)، دكتر محمد یزدانی (استاد دانشگاه علوم پزشكی اصفهان)به موضوعات بیماری و ویروس كرونا،كنترل وزارت بهداشت و آمادگی تیم های مبارزه با بیماری های واگیر دار، وضعیت كرونا،انتقال ویروس كرونا از طریق پرندگان مهاجر،آمارهای انتشار ویروس كرونا و توصیه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پخش شد.
«رویداد» با كارشناسی دكتر رامین مهمانپرست (سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه) و دكتر محمد علی اسفنانی (مدیر كل تعزیزات حكومتی استان تهران) به موضوعات بی مسئولیتی جهانی آمریكا در ویروس كرونا و حمله
بیو تروریستی به چین و سازمان تعزیزات و كاسبان ویروس كرونا پرداخت.
«گفت گوی اقتصادی» با كارشناسی دكتر مجید رضا حریری (رئیس اتاق بازرگانی ایران و جین)، دكتر مهدی حمزه پور (عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و دكتر كیانوش جهانپور (سخنگوی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی) و محمد رضا سبز علیپور (رئیس مركز تجارت جهانی ایران) به موضوع پیامدهای ویروس كرونا بر اقتصاد جهان پرداخت.
«گفت و گوی سیاسی» نیز با كارشناسی دكتر محسن دیانت (رئیس دانشگاه پیام نور واحد غرب تهران و استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل) و دكتر آرش علائ الدینی (عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس مسائل سیاسی و بین الملل) به موضوع ویروس كرونا و بیو تروریسم در جهان پرداخت.
«بدون خط خوردگی» در گفتگو با دكتر كیانوش جهانپور (سخنگوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی)در خصوص آخرین وضعیت بیماری كرونا در كشور صحبت كرد.
در بخش های پخش نیز فایل های صوتی ضبط شده با كارشناسان و معرفی ویروس كرونا پخش شد.
همچنین در سایت رادیو گفت و گو 6 فایل تصویری با موضوعات «نحوه شستن دست ها جهت پیشگیری از ویروس كرونا ، چگونه به كرونا مبتلا نشویم ؟، افراد مشكوك به ویروس كرونا برای دادن آزمایش به كجا بروند؟، 9 نكته طلایی برای مقابله با كرونا، با چه علائمی فورا به پزشك مراجعه كنیم ؟، 785مورد مشكوك به كرونا » بر روی سایت شبكه و شبكه های اجتماعی به منظور آموزش و اطلاع رسانی مردم در خصوص این ویروس بارگزاری شد.
رادیو ایران و ایران امروز
این شبكه رادیویی در برنامه «خانه و خانواده» به موضوع سرما خوردگی و بیماری های واگیر دار فصل زمستان ، تازه ترین اخبار در مورد این ویروس،برنامه صبحگاهی «سلام صبح به خیر» و «راه شب» در قالب اطلاع رسانی و بخش برنامه های مرتبط به موضوع كرونا می پردازد.ضمن اینكه در «ایرانشهر» به طور غیر مستقیم به این موضوع می پردازد.
«ایران امروز» به موضوع بازار شب عید و اسفند ماه و اختلال در كسب و كارهای شب عید با توجه به شیوع ویروس كرونا و نیز بازار ماسك های احتكار شده و قیمت های مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار و لغو شدن نمایشگاه بهاره از سوی خانه اصناف می پردازد.همچنین در برنامه اقتصادی «نمودار» مباحث تصمیمات سازمان های متولی در باره تولید ماسك ، كیت های تشخیصی و كارخانه های تولید ژل های ضد عفونی كننده كه با 5 برابر ظرفیت عادی مشغول به فعالیت و تولید هستند ، مطرح می شود.

رادیو رزش و psa پیشگیری
رادیو ورزش به تولید psa ٣تا٥ دقیقه اى و پخش روزانه وتكرار آن با موضوع آشنایى،پیشگیرى،مراقبت و...پرداخت.همچنین برنامه روزانه پرسش وپاسخ «مشاور» به مدت ٢٥دقیقه با هدف آگاه سازى وآرامش بخشى
و توصیه هاى لازم در قالب متن وگفتار مجرى در برنامه هاى پرمخاطب شبكه پخش می شود.
رادیو تهران و پویش «ما همدیگر را دوست داریم ، دست نمی دهیم»
رادیو تهران در برنامه »تهران كلینیك» با راه اندازی پویش «ما همدیگر را دوست داریم ، دست نمی دهیم» به شیوع انتقال ویروس كرونا و راه های پیشگیری از آن اشاره می كند.ضمن اینكه این برنامه با حضور پزشكان سنتی ، عفونی و روان شناس و افراد حاذق در این زمینه به بیان آخرین اخبار و اطلاعات پزشكی در این مورد می پردازد.
مجله رادیویی «تهران من»در قالب طنز و مصاحبه به بحث كرونا می پردازد. «پارك شهر» نیز در بخش های خبری و گفتگو با كارشناسان و ارتباطات تلفنی این مهم را پیگیری می كند.
«تهران تو» مختص موضوع كرونا شده و در «تهران ورزشی» در گفتگو با ورزشكاران به توصیه هایی در خصوص استفاده از باشگاه های ورزشی ، مراكز و استخر می پردازد.
همچنین مخاطبان این شبكه رادیویی می توانند سوال های خود را از برنامه «رادیو تهران بپرسید؟» پرسیده و مشكلات خود را مطرح كنند.«سعادت آباد» نیز با دعوت از روان شناسان حاذق با مهارت های كنترل استرس به آرام كردن مردم در مسئله كرونا می پردازد .
رادیو معارف و بخش های خبری
در بخشهای خبری رادیو معارف با موضوع «كرونا « به اطلاع رسانی می پردازد .
برنامه «گفتگوی 21 » با كارشناسی دكتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت و«مهربان باشیم » در گفتگوبا دكتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشكی قم اطلاعات را به سمع مخاطبان رساند ضمن اینكه «سلام زندگی» به بررسی مسائل بهداشتی می پردازد.
رادیو اقتصاد و روی خط بازار
این شبكه رادیویی با برنامه های « روی خط بازار» با موضوعات ممنوعیت واردات حیوانات از كشورهای آلوده به كرونا با حضور علیرضا رفیعی پور (رئیس سازمان دامپزشكی) و آغاز ضدعفونی اتوبوس ها و ترمینال های بین راهی با حضور داریوش باقرجوان( مدیر كل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری) و ورود تعزیرات به تجهیزات غیر استاندارد حفاظت شخصی با حضورامیرعباس پور ركنی (رئیس مركز تحقیقات تعلیمات حفاظت شخصی و بهداشت كار وزارت تعاون همچنین « روز از نو» با موضوع بررسی قیمت ماسك با حضور كیانوش جهانپور (رئیس سازمان غذا و دارو) به این موضوع پرداخته و می پردازد.
رادیو جوان و كاوشگر

این شبكه رادیویی در برنامه های «كاوشكر »،«جوان ایرانی سلام »،«خط آزاد » و« اینجا شب نیست» همچنین ساخت 7 آیتم كوتاه وپخش در فواصل به موضوع «كرونا» می پردازد.
رادیو پیام و سلامت باشید
این شبكه رادیویی با طراحی پروژه برنامه های 104 ثانیه ای با موضوعات مختلف از جمله علمی ، اقتصادی و اجتماعی سعی دارد در كمترین زمان بیشترین اطلاعات را به سمع شنوندگان برساند.یكی از این برنامه ها « با رادیو پیام سلامت باشید »با هدف افزایش اطلاعات و آگاهی مخاطب در حوزه سلامت جسمی و روحی است كه پخش آن از هفتم بهمن ماه با موضوع مبارزه با شیوع ویروس كرونا آغاز شده است.
علاوه بر این در فواصل بخش ها مطالب كوتاه در حوزه پیشگیری از كرونا پخش می شود.
رادیو نمایش نیز با تولید برنامه های كوتاه با محور اطلاع رسانی به این موضوع می پردازدهمچنین رادیو فرهنگ به پخش صحبتهای وزیر بهداشت در خصوص كرونا می پردازد.
حوزه اداری مالی معاونت صدا و تهیه وتوزیع مایع ضد عفونی كننده
حوزه اداری مالی معاونت صدا نیز پس از اعلام اولیه شیوع بیماری كرونا با هماهنگی مدیر شبكه رادیویی سلامت اقدام به تهیه مایع ضدعفونی كننده (الكل ) نموده است.تعبیه مایع ضد عفونی كننده در مبادی ورودی و خروجی معاونت جهت استفاده از همكاران ، توزیع مایع ضد عفونی كننده بین واحدها، شبكه ها و استودیوهای پخش معاونت ، تهیه و ارسال بخشنامه عدم ثبت ورود و خروج به شیوه ثبت اثر انگشت و تشكیل جلسه با محوریت «ضرورت پیشگیری از ابتلا و انتقال ویروس كرونا» با حضور كلیه كاركنان خدماتی و سخنرانی خانم اعتماد سعید شبكه رادیویی سلامت از جمله اقدامات بوده است.

دسترسی سریع