گفتگو با « كیانوش معتقدی» درباره كتاب «كتیبه های نستعلیق تهران » در «سیم و زر» رادیو فرهنگ

برنامه سیم و زر رادیو فرهنگ در تازه‌ترین قسمت خود به نقد و بررسی كتاب «كتیبه های نستعلیق تهران » نوشته « میرحیدر موسوی » و كیانوش معقدی» می پردازد.

1398/09/08
|
12:49

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ؛ تازه‌ترین برنامه سیم و زر با موضوع نقد و بررسی كتاب كتاب «كتیبه های نستعلیق تهران »با اجرای كارشناسی «حمیدشاكری» ساعت 21:30 جمعه 8 آذرماه از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.
«كتیبه های نستعلیق تهران»، پژوهشی میدانی به تالیف میرحیدر موسوی و كیانوش معتقدی نخستین پژوهش جامع درباره كتیبه‌های نستعلیق تهران، از آغاز تا روزگار معاصر است. اهمیت این كتیبه‌ها علاوه بر تأثیرپذیری آن‌ها از شرایط اجتماعی و سیاسی هر دوران، در مطالعه سیر تحولات خوشنویسی ایران در فاصله زمانی دویست و پنجاه ساله است. در این راستا منتخبی از تصاویر كتیبه‌های نستعلیق تهران و ری به همراه تاریخچه، بررسی روش‌های ساخت و فهرست كاملی از خوشنویسان، كاشی‌گران و حجاران مكتب تهران ارائه شده است.
مجموعه تصاویر این كتاب شامل؛ كتیبه های مساجد، امام زاده ها، سقاخانه ها، سردر منازل و هر فضای زیبایی كه در آن كتیبه به كار رفته، هستند، یكی از محورهای اصلی كتاب مستند سازی تصویری مجموعه كتیبه ها و دیگری شناخت سازندگان آنها است.
این كتاب كه ماحصل بیش از ده سال پژوهش میدانی كیانوش معتقدی است به عنوان آرشیو، روشی برای حفظ كتیبه ها است و می تواند راهگشای كسانی باشد كه در این حوزه فعالیت می كنند.
كتاب از قدیمی ترین كتیبه ها، از جمله كتیبۀ چشمه علی شهرری، شروع و به ترتیب تاریخی پیش می آید. در این كتاب روند توسعه و شكل گیری مكتب كتیبه نویسی تهران بررسی شده و پس از بررسی تاریخچه و جایگاه كتیبه‌نگاری (به‌ویژه كتیبه‌های نستعلیق) در معماری اسلامی ایران، مسئلۀ كتیبه‌های نستعلیق تهران و ری را با تكیه بر نمونه‌های شاخص بازمانده‌ در بناها و سنگ مزارات (از عهد قاجار تا روزگار معاصر) معرفی و از جنبه‌های زیبایی‌شناسی بررسی شده است.
برنامه «سیم و زر» هر جمعه از ساعت 21:30 تا 22، با تهیه كنندگی فریده گودرزی و گویندگی فاطمه اسحاق تبار , و اجرای كارشناسی «حمید شاكری» روی موج اف. ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.

دسترسی سریع