استقبال پژوهشگران از اجلاس جهانی صدا

اخگری از استقبال قابل توجه پژوهشگران و اندیشمندان ایرانی و خارجی از این اجلاس خبر داد.

1398/02/02
|
12:20

به گزارش كمیته اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو دكتر محمد اخگری، رییس كمیته علمی ششمین اجلاس جهانی صدا در مراسم افتتاحیه این اجلاس با خوشامدگویی به مهمانان داخلی و خارجی گفت: «صدا» در عصر رسانه‌های نو دوران جدیدی را تجربه می كند. فناوری های نوین ارتباطی افق های تازه ای را بر روی رادیو گشوده اند. بهره گرفتن از ظرفیت تعاملی اینترنت، انتشار محتوای تولیدی كاربران در قالب پادكست بر بستر وب، پیوند رادیو با رسانه های اجتماعی، پیوند رادیو با تصویر در رادیو دیداری و ارائه خدمات مكان محور از جمله این تحولات است.
وی با بیان اینكه در این موارد باید صدای داده مبنا را نیز افزود، ادامه داد: ابزارهای نوین داده مبنا مانند رادیویی هوشمند، رادیوی كوچكگرد و یا بلندگوی هوشمند بر مبنای این نوآوری رشد و توسعه یافته اند و پیش بینی می‌شود كه در سال‌های آتی این ابزارها اصلی‌ترین وسیله شنیدن محتوای صوتی باشند. این تحولات حكایت از آن دارد كه رادیو هنوز عرصه های تازه ای را در فضای میان رسانه ای تجربه می كند.
اخگری گفت: «عصر شبكه» اگرچه جلوه‌های گوناگونی از فناوری را پدید آورده است نه تنها از اهمیت صدا و شنیدن نكاسته است، بلكه «گوش» كه به تعبیر مولانای بلخی مایه فربه شدن اندیشه بشر است: «آدمی می فربه شود از راه گوش» همچنان با بهره گرفتن از فرصت‌های عصرشبكه پیش می تازد.
رییس كمیته علمی ششمین اجلاس جهانی صدا با اشاره به فراخوان مقالات اجلاس در 6 محور اصلی یاد آور شد: رادیو در عصر شبكه، رادیو و آینده‌پژوهی، رادیو و نوآوری در برنامه سازی، رادیو و فرهنگ، رادیو و جامعه و رادیو و اقتصاد با همكاری اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه ABU دانشگاه صدا و سیما از دی ماه 97 اعلام شد كه خوشبختانه با استقبال خوب پژوهشگران روبه رو و در نهایت 162 عنوان چكیده مقاله در دبیرخانه اجلاس پذیرفته شد.
وی افزود: برخی از دستاوردهای ششمین اجلاس جهانی صدا عبارتند از: 1 - تجمیع و گردآوری ادبیات تحقیق موجود معاونت صدا درباره رادیو با عنوان «گنجینه پژوهشی رادیو» و در قالب كتابخانه الكترونیك شامل 70 عنوان كتاب و كل شمارگان در مجله رادیو مجله نجوای فرهنگ و مجله فرهنگ مردم ایران
2 - انتشار پنج عنوان كتاب شامل سه عنوان كتاب پژوهشی در همكاری با دانشگاه صدا و سیما در ذیل عناوین: رادیو؛ مفاهیم انتقادی در مطالعات فرهنگی و رسانه ای، چكیده مقالات اجلاس ششم چكیده پایان‌نامه‌های گروه رادیوی دانشگاه صدا و سیما طی 10 سال از سال 87 تا 97 (180 پایان نامه) و دو عنوان كتاب آموزشی بر همكاری با مركز آموزش سازمانی با عنوان: گزارشگری در وضعیت تروما و برنامه های گفتگو محور در رادیو.
3 - برنامه ریزی برای حضور میهمانان خارجی در همكاری با اداره كل بین الملل سازمان جهت برگزاری پنل های علمی و كارگاه های آموزشی با حضور استادان و پژوهشگران و مدرسان بین المللی كه طی سه روز آینده انشاالله برگزار خواهد شد.
اخگری با سپاس از حمایت های معاون صدا، مدیران، داوران، پژوهشگران داخلی و خارجی و همكاران و برنامه سازان رادیو، جمع‌بندی حاصل از مقالات دریافتی را در چند محور عنوان كرد: 1 - مقالات دریافتی از نظر تنوع و تكثر موضوعی و رتبه علمی نویسندگان وضعیت مطلوبی داشت. تقریباً غالب مشاركت‌كنندگان دارای مدرك تحصیلی كارشناسی ارشد و بالاتر بودند و حضور اعضای هیأت علمی دانشگاه ها نیز اجلاس چشمگیر بود.
2 - نكته قابل توجه در مقالات دریافتی در موضوع نوآوری در برنامه سازی رادیو و فرهنگ و رادیو و جالب آن بود كه پژوهشگران بر مبنای نظریات علمی، ظرفیت های بومی موجود در ادبیات و فرهنگ ایرانی را مورد مطالعه قرار می دادند كه این نگاه پژوهشی از دیدگاه كمیته داوری اجلاس قابل تقدیر است.
3 - مقالات علمی محور رادیو در عصر شبكه و آینده‌پژوهی نوید بخش نگاه نو و آینده نگرانه پژوهشگران نسبت به رادیو است كه لازم است در همایش های علمی و اجلاس هفتم مورد توجه قرار گیرد.
رییس كمیته علمی ششمین اجلاس جهانی صدا گفت: رادیو در عصر رسانه های نوپدید، همچنان رادیو است به سبب فرصت‌هایی كه برای ادامه حیات فرهنگی و اجتماعی و نیز امكان اندیشه ورزی فراهم می‌كند. عصر شبكه با همه تنوع و تكثر و تلونش نقش فرصت های بیشتری را در اختیار این رسانه شنیداری قرار می‌دهد فرصتهایی كه به سبب تعاملی بودن و دوسویگی بر ظرفیت های پیشین رادیو می افزاید.

دسترسی سریع