برخوردار در گفتگو با رادیو اقتصاد: اقتصاد ارزی آزاد در ایران مفهومی ندارد

عضو سابق هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: اقتصاد ارزی آزاد امروز در سیاست های ارزی كشور معنا و مفهومی ندارد.

1397/06/20
|
23:09

محمد حسین برخوردار در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد ضمن تسلیت ایام ماه محرم افزود: طبق معمول اقتصاد ارزی آزاد در كشورهایی موضوعیت دارد كه دارای صنایع رقابتی و صادرات محور، گردشگری پر رونق و نقدینگی كنترل شده داشته باشند كه متاسفانه ایران فاقد این ویژگی هاست.

وی همچنین اظهارداشت: صنایع موجود در ایران اغلب مونتاژی و در عین حال وابستگی شدیدی به مواد اولیه دارند.

این عضو سابق هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: جدا از این صادرات غیر نفتی كشور نسبت به صادرات پایه نفتی بسیار ناچیز است.

وی در ادامه افزود: این نوع اقتصاد ارزی با توجه به حال و روز اقتصاد خیلی نمی تواند جایگاهی در مملكت داشته باشند.

یك مدرس دانشگاه و پژوهشگر اقتصادی نیز در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد گفت: اقتصاد ارزی آزاد به معنی فقدان مطلق مداخله دولت یا بخش عمومی در مدیریت بازار ارز نیست.

سید حسین رضوی پور افزود: چیزی كه به عنوان ادبیات روز دنیا در حوزه مدیریت ارزی مطرح می شود به این معنا و مفهوم كه جدا از مهار و كنترل معلول باید به عوامل تنظیم كننده نرخ ارز نیز توجه جدی داشت.

وی همچنین اظهارداشت: سیاست گذاری ارزی به نوعی تعیین و هدایت كننده استراتژی تجاری و رفاهی كشورهای مختلف است.

این مدرس دانشگاه و پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: بطور كلی عوامل اصلی تاثیرگذار بر تعیین نرخ ارز به تراز تجاری وبخش درونی اقتصاد هر كشور مربوط می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صنایع داخلی بیشتر از اینكه رویكرد بلند مدت صنعتی و علمی داشته باشند بیشتر رویكرد رانتیر دارند چرا كه اساس ساختار اقتصاد و صنعت كشور رانت محور است.

رضوی پور در ادامه این مصاحبه یادآورشد: برای مثال صنعت خودرو بجای اینكه دنبال استراتژی های بلندمدت برای خودكفایی و استقلال از واردات قطعه سازی باشد همواره به دنبال برخورداری از رانت بوده است.

برنامه «رهیافت» كاری از گروه كسب و كار شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 20 به مدت 60 دقیقه به تهیه كنندگی « نازنین كتابچی،محمد جوادی نژاد،حسن سعید كلاهی،مطهره محرابی،حمیدرضا كجوری» با هدف تبیین سخنان روز رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور كارشناسان و تحلیل گران اقتصادی در قالب گفتگو محور و برنامه تركیبی بر اساس تمامی بندهای اقتصاد مقاومتی بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می‌توانند به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع