دكترشاه آبادی: رادیو باید در راستای توسعه ورزش همگانی عمل كند


هشتمین روز داغ تابستان 78 برای اهالی ورزش ایران روز خاصی بود،نخستین رسانه تخصصی ورزشی در رادیو یا بنا به صحبت معاون وزیر ورزش «زبان جامعه ورزش» راه اندازی شد تا صدای مردم شود و تلاش و همت آنها را به گوش جهانیان برساند.

1397/04/10
|
11:17


به گزارش روابط عمومی معاونت صدا مراسم آغاز بیستمین سال فعالیت رادیو ورزش با حضور علی اصغر پور محمدی قائم مقام سیما،صالحی امیری ریس كمیته ملی المپیك ایران،غلامرضا میر حسینی مدیر رادیو ورزش و جمعی از گویندگان و گزارشگران شبكه رادیویی ورزش روز شنبه نهم تیرماه برگزار شد.
حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی با اشاره به نقش رادیو ورزش گفت:این شبكه مانند ایستگاهی است كه این رسانه را به اینجا رسانده و بایستی برای آینده بهتر نقش رادیو ورزش را مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود:برای این دور هم جمع شده ایم كه بدانیم چه سرمایه ای داریم و برای استفاده بهینه آن برنامه ریزی كنیم. امروز ما بر سر سفره زحمات این عزیزان نشسته ایم و نقش كسانی كه این پرچم را بر افراشته نگه داشته اند،بر كسی پوشیده نیست.
شاه آبادی با بیان اینكه نقش همكاران ما برای مردم ناشناخته نیست،تصریح كرد:تصویر كردن یك لحظه از طریق گوش و شنوایی به تنهایی كارسختی است كه این تصویر سازی را همكاران رادیو ورزش انجام می دهد.
دوستان ما در رادیو ورزش تلاش می كنند این هیجان را به مخاطب انتقال دهند و ما بایستی بدانیم چگونه به ورزش قهرمانی رسیده ایم و رسانه در این راستا و در ارتقای ورزش قهرمانی چه نقشی می تواند ایفا كند.ما می توانیم با كمك همه فدراسیون ها میزان وقتی كه مردم به ورزش اختصاص می دهند را پیدا كنیم و در جهت افزایش آن كوشش داشته باشیم.
معاون صدا گفت: رادیو ورزش توانسته است به عنوان عضو خانواده ورزش در كنار مخاطبان حضور داشته باشد، كشور ما خواه ناخواه هیجان‌زده رویدادهای بزرگ ورزشی است و این اتفاق بدی نیست. رادیو باید در راستای توسعه ورزش همگانی به كمك متولیان حوزه ورزش عمل كند. از مرز اینكه رسانه‌ای باشیم كه فقط گزارش بدهیم و برنامه تولید كنیم عبور كرده‌ایم و امروز باید بتوانیم در مخاطبان انگیزه به ورزش را ارتقاء دهیم.
شاه آبادی تصریح كرد: شاید یك روزی فقط انتظار از ما این بود كه برنامه خوب و تاثیر گذار انجام دهیم ولی امروز دنبال نتیجه و كاركرد این حركتمان هستیم .ما باید بتوانیم در مخاطبان آنچنان انگیزه ای ایجاد كنیم كه بخشی از سبد هزینه های خود را در زندگی به ورزش اختصاص دهد.
رادیو ورزش خلاء اطلاع‌رسانی را جبران كرد
دكتر عبدالمجید احمدی معاون وزیر ورزش نیز در این مراسم در سخنانی گفت: شاهد اتفاقات خوبی بعد از تأسیس رادیو ورزش بودیم. با افتتاح این شبكه خلاء اطلاع‌رسانی جبران شد به گونه‌ای كه از این شبكه می‌توان به نام زبان جامعه ورزش یاد كرد. فضای رسانه‌ای تغییر كرده است و امروز این رسانه آنقدر گسترده شده است كه كار كردن در آن ظرافت خاص خودش را دارد.
وی در پایان گفت: باید شرایط تعامل رسانه با مردم را فراهم كنیم تا بتوانیم حرف مردم را به خوبی منعكس كنیم.وزیر ورزش پیام صوتی را برای این مراسم ارسال كردو گفت: امروز ورزش به عنوان پدیده قدرتمند اجتماعی نقش مهمی را ایفا می كند و موجب وحدت و انسجام ملت ها و غرور ملت ها می شود.در هفته گذشته شاهد به دست آوردن نتایج آبرومند در و رزش و صحنه های زیبایی را بودیم امیدوارم با نقش آفرینی بیشتر و وحدت آفرینی بیشتری داشته باشیم.
ولی‌الله صالح‌نیا از پیشكسوتان عرصه ورزش، مهرزاد حمیدی معاون ورزش تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، علی قلم‌سیاه كارشناس ورزش قایق‌رانی و اسكی روی آب، جهانگیر كراتی كارشناس و داور ملی فوتبال و ... نیز امروز حضور داشتند.
دیگر دوران آزمون و خطا به سرآمده
سید غلامرضا میرحسینی، مدیر رادیو ورزش در بخشی از این مراسم در سخنانی با بیان اینكه رادیو ورزش 19 سال تلاش‌های شبانه‌روزی اهالی رادیو ورزش را شاهد بوده است از زحمات جهانی، ندیری و قاسمی (مدیران سابق رادیو ورزش) در راه‌اندازی و شكل‌گیری این شبكه قدردانی كرد.

مدیر رادیو ورزش اعلام كرد كه رادیو ورزش در آستانه‌ی 20 سالگی فصل جدیدی را با رویكرد جدیدتری در جذب مخاطب آغاز خواهد كرد و گفت: این تغییرات از نظر محتوایی، رویكرد و جریان‌سازی خواهد بود.
وی در بخش پایانی سخنان از جمله تغییرات رادیو ورزش در آستانه 20 سالگی را اتفاقات خوب در حوزه بانوان، سلامت، توسعه و ورزش همگانی برشمرد و اعلام كرد، به زودی شاهد راه‌اندازی شبكه تعاملی با مشاركت شنوندگان خواهیم بود
رادیو ورزش باید ورزش را به متن جامعه ببرد
صالحی امیری در این مراسم درباره ی انتظارات خود از رادیو ورزش گفت: رادیو ورزش در بیست سالگی شبیه به یك جوان بیست ساله است كه باید دارای چهار ویژگی عقلانیت خلاقیت شجاعت و صداقت باشد. امیدواریم رادیو ورزش در اوج جوانی اش این شرایط را دارا باشد.
رئیس كمیته ملی المپیك ایران ادامه داد:رادیو ورزش باید ورزش را به متن اجتماع كوچه بازار و محیط كار ببرد.همچنین ایجاد فضای باز برای نقد سازنده، شفافیت در حوزه ورزش را داشه باشد و شفافیت پاسخگویی را شكل بدهد. ورزش در رادیو ورزش باید به یك نقطه ختم شود و آن هم توسعه اخلاق در جامعه است. ورزش نباید هدف باشد بلكه باید بستری برای اخلاق سازی در جامعه شود.
وی سپس تاكید كرد: رادیو ورزش نباید ذائقه مردم را به یك ورزش سوق دهد بلكه با نیاز شناسی مخاطب باید به ورزش های دیگر نیز بهاء دهد.
صالحی امیری در پایان گفت: رسالت اصلی رسانه انسجام ملی هویت بخشی و پرهیز از تفرقه گرایی است. همچنین باید به قومیت ها و فعالیت های ورزشی آنها توجه شود.
پورمحمدی: یك رادیویی حساب می‌شوم
علی‌اصغر پورمحمدی در جشن آغاز بیستمین سال فعالیت رادیو ورزش، در سخنانی با بیان اینكه یك رادیویی محسوب می‌شود، درباره فعالیتش در رادیو گفت: من از زمستان سال 62 وارد رادیو شدم. ما كرمانی‌ها آدم‌های خون‌گرم و محافظه‌كاری هستیم، بنابراین تقریبا با همه افراد جدید رادیو و حتی قدیمی‌های رادیو خوب بودم.
پورمحمدی در ادامه با اشاره به اینكه دوستی‌ها در رادیو در گذشته بیش از حالا بود، گفت: دوستی‌ها بین مدیران و كارمندان بیشتر بود؛ به عنوان مثال موقع ناهار، مدیران رادیو با بقیه در یك صف دیده می‌شدند.
قائم مقام سیما با اشاره به اینكه رادیو همیشه مظلوم، مهجور و گمنام بوده است، اظهار كرد: خوشبختانه حضور آقای شاه‌آبادی اتفاق خوبی است. امیدوارم با وجود رسانه‌های جدید، رادیو همچنان بالاتر بیاید و البته بالا هم بوده است؛ البته كاركرد تلویزیون و رادیو تغییر كرده است اما امیدوارم رادیو همچنان مثل سال‌های 63 و 64 پرقدرت پیش برود و برنامه‌هایی مثل «سلام صبح بخیر» و «خانواده» داشته باشد و به آن روزها برسیم.
در ابتدای مراسم ورزش زور خانه ای اجرا شد.
در قسمتی از برنامه مسعود اسكویی كسی كه بسیاری از رشته های ورزشی با گزارش های او جان گرفت،صحبت كرد.همچنین در بخش«یادها و خاطره ها»یاد مرحوم عزت الله بهمنش گزارشگر پر تلاش رادیو ورزش گرامی داشته شد.
این مراسم به طور زنده از برنامه«موج افتخار» پخش شد،وبرای مشاركت بیشتر مخاطبان سوالی با این مضمون كه
چه انتظاراتی از شبكه رادیویی ورزش دارند،طراحی شده بود.
در بخش دیگری از این مراسم خسرو والی زاده گزارشگر و كارشناس پیشكسوت رادیو در سخنانی با اشاره به سختی های كار گزارشگری در رادیو گفت: كار گزارشگری د رادیو نسبت به تلویزیون بسیار دشوار است چرا كه در رادیو سكوت معنا ندارد و گزارشگر باید هیجان سازی كند.
او با اشاره به فلسفه برگزاری جام جهانی گفت: جام جهانی جای بهترین هاست و 33 تیمی كه وارد جام جهانی می شوند بهترین ها هستند. در گزارشگری هم باید بهترین ها انتخاب شوند. افرادی كه سختی كا را می دانند، رسانه را می شناسند و مورد پسند مخاطب و شنونده هستند.
والی زاده اظهار كرد: رادیو ورزش با افزایش بحث های كارشناسی می تواند جریان ساز باشد و برای جریان سازی باید از كارشناسانی استفاده كند كه دغدغه ورزش دارند، شناخته شده هستند و از ادبیات فاخر برخوردا هستند.
این گزارشگر پیشكسوت در پایان با انتقاد از كوچ بی رحمانه اهالی رادیو به تلویزیون، گفت: رادیو و تلویزیون جزو یك خانواده هستند اما به دلایل متعدد می بینیم كه بچه های رادیو به سمت تلویزیون می روند و رادیو در حال از دست دادن بهترین نیروهایش است. امیدواریم فضای بهتری در رادیو حاكم شود تا جلوی این اتفاق گرفته شود.
در پایان این مراسم كیك بیست سالگی رادیو ورزش توسط صالحی امیری بریده شد و حاضران در مراسم عكس یادگاری در ارشیو رادیو ثبت كردند.

دسترسی سریع