ضرورت به‌روزرسانی‌ برنامه‌ها در دستگاه‌های قرآنی

رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: دستگاه‌های قرآنی وظیفه دارند برنامه‌هایشان را به‌روز كنند و این مهم است كه قالب آموزش‌هایشان را كاربردی كرده تا نسل جوان نیز بدانند در زندگی از این آموزش و یافته كجا می‌توانند استفاده كنند.

1396/11/15
|
14:20


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الكریم و رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در برنامه ی افق رادیو قرآن، با اشاره به تاریخچه این كمیته، اظهار كرد: كمیته قرآن در اوایل دهه 70 با مسئولیت عباس سلیمی، خادم‌القرآن و پیشكسوت قرآنی كشورمان آغاز به‌كار كرد كه درآن زمان من به عنوان جانشین‌مسئول كمیته قرآن بودم و سپس با تأسیس سازمان دارالقرآن به پیشنهاد استاد سلیمی به سازمان دارالقرآن الكریم واگذار شد كه چندسالی مسئولیت آن را محمد خواجوی، مدرس و پیشكسوت قرآنی عهده‌دار بود و از سال 89 نیز برنامه‌های دهه فجر كمیته قرآن برعهده بنده قرار داده شد.
وی ادامه داد: تلاشمان در این كمیته هرساله این بود كه با استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها برنامه‌هایی را تدارك ببینیم كه رنگ و بوی برنامه‌های دهه فجر، قرآنی شود و چون زمان ایام دهه فجر نیز محدود است، جنس برنامه‌هایی كه معمولا طراحی می‌شود در حوزه تبلیغ و ترویج چون محافل و مسابقات و جلسات و ... است.
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم با تأكید بر اینكه باید جدی‌تر در این حوزه ورود پیدا كنیم، بیان كرد: دستگاه‌ها به اندازه بضاعت در این راه كمك كرده‌اند و امسال نیز طبق سنوات گذشته از اواخر شش ماه اول هماهنگی‌ها با دستگاه‌های مربوطه در زمینه برپایی برنامه‌های كمیته قرآن دهه فجر شروع شد و لذا حجم بالای برنامه‌ها در حوزه تبلیغی و ترویجی تدارك دیده شده است كه با همكاری دستگاه‌ها اجرا می‌‌شود.
قره‌شیخلو بیان كرد: این برنامه هرساله معمولا به صورت رسمی با تجدید میثاق جامعه قرآنی با بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) انجام می‌شود كه امسال نیز 10 بهمن‌ماه صورت گرفت. همچنین برپایی مراسم ملی تكریم و تجلیل از چهره‌های قرآنی است كه یك برنامه در سطح ملی و چندین برنامه نیز مشابه آن در سطح استانی انجام می‌شود كه جمعه، 13 بهمن‌ماه این مراسم در سطح ملی با تجلیل از 42 نفر از فعالان قرآنی كشور همراه بود.
وی ادامه داد: همچنین كرسی‌های تلاوت و محافل در سطح مؤسسات، مساجد و مدارس و ...، برپایی مسابقات و جشنواره‌های قرآنی در قابلیت‌های مختلف توسط بخش‌های گوناگون، توزیع اقلام قرآنی چنانكه امسال 15 هزار جلد قرآن در استان‌ها توزیع شد، برپایی نشست‌های تخصصی با موضوعات مختلف قرآنی در سطح استان‌ها، برپایی هفته‌های قرآن و عترت استا‌ن‌ها كه بخشی در دهه فجر انجام می‌شود، افتتاح برخی از پژوهش‌های عمرانی كه به سرانجام رسیده و یا كلنگ زنی برخی از برنامه‌های قرآنی از جمله دیگر برنامه‌های كمیته قرآن ایام دهه فجر است.
رئیس كمیته قرآنی ستاد دهه فجر بیان كرد: از دیگر برنامه‌ها می‌توان به رونمایی از پژوهش‌های قرآنی، اعزام كاروان قرآنی به شهرستان‌های مختلف با گرایش مناطق محروم كشور، برپایی غرفه‌های قرآنی در راهپیمایی 22 بهمن اشاره كرد. همچنین طی نماز جمعه 13 بهمن‌ ماه بنابر ابلاغ ستاد نماز جمعه در اكثر نماز جمعه‌ها چون با شعار «انقلاب اسلامی، تربیت قرآنی و تحكیم بنیان خانواده» برپا شد، با سخنرانی مدیران دفاتر تبلیغات اسلامی همراه بود كه طی آن به بیان دستاوردهای این دستگاه‌ها طی سی و نه سال از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته شد.
قره‌شیخلو در خصوص علت اینكه چرا بخشی از برنامه‌های كمیته قرآنی عمومی نیست، گفت: بخشی از برنامه‌های این كمیته توسط حوزه قرآنی ـ مردمی اجرا می‌شود و ما تنها هماهنگ كننده و نقش مدیریتی داریم، معتقدم طی این ایام 10 شب به مانند مراسم تكریم ملی از چهره‌های قرآنی شبی از حافظان قرآن، ناشران، مترجمان و مفسران و... تجلیل به عمل آید كه لازمه‌اش كمك همه دستگاه‌ها است و سازمان دارالقرآن به تنهایی از عهده آن برنمی‌آید، بلكه باید دیگر دستگاه‌ها چون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ... باید برای جریان‌سازی آن كمك كنند.
وی افزود: امیدواریم در سال آینده كه شاهد جشن پیروزی چهلمین سال انقلاب اسلامی هستیم، شاهد اتفاقات خاصی در این كمیته باشیم به گونه‌ای كه كلید برگزاری جشنواره‌های مختلف قرآنی را بزنیم. امسال قصد داریم پیش از پایان سال 96 آغاز ستاد ویژه چهلمین سال را داشته باشیم كه از همان زمان كارها و هماهنگی‌های اولیه‌اش را انجام دهیم تا شاهد اتفاقات ویژه برای چهلمین سال باشیم.
قره‌شیخلو در خصوص فعالیت‌های قرانی سی و نه سال پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی كارهای زیادی در حوزه قرآن انجام شده است و پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم و الان كه وجود این دستاوردها عادی شده، قدر لازم آن را نمی‌دانیم. تربیت این تعداد حافظ، قاری، وجود این تعداد جلسات قرآن، سازمان‌ها و نهادهای قرآنی و مؤسسات قرانی از دستاوردهای انقلاب است. اما از سوی دیگر به اندازه‌ای كه 40 سال از انقلاب می‌گذرد هنوز با آن نقطه مطلوب فاصله داریم و آسیب‌هایی نیز ما را اذیت می‌كند كه موجب شده كار زیاد شود اما باید یادمان باشد كه انتطارمان از نظامیست كه ریشته آن قرآنی بوده است و كتاب قرآن نیز بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، قرآن است لذا باید بیشتر كار كنیم تا این آسیب‌ها برطرف ‌شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم در خصوص اینكه جامعه چه اندازه به معنویات توجه می‌كند، اظهار كرد: این حجم برنامه و اندازه‌هایی كه در خصوص برنامه‌های قرآنی می‌گوییم در مقیاس كشور از لحاظ وسعت و جمعیت قابل توجه نیست، بلكه كم است به عنوان مثال طرح «سفیران نور» در مناطق محروم طی ماه مبارك رمضان امسال از سوی سازمان دارالقرآن انجام شد، همه دوستان قرآنی و قاریان اذعان داشتند برای نخستین بار بود در این مناطق كشور رفته‌اند و حتی افرادی كه در این مراسم شركت كرده‌اند، می‌گویند برای نخستین بار چنین محافل را حضور پیدا كرده‌اند.
وی تأكید كرد: نكته دیگر این است كه چه میزان برای قرآن سرمایه‌‌گذاری می‌كنیم كه این انتظار را داریم كل اعتباری كه از بودجه كشور برای فعالیت‌های قرآنی در سال 97 در نظر گرفته شده است به اندازه‌ای ناچیز است كه باید انتظارمان براساس این بودجه باشد، لذا آن فضاسازی كه باید در جامعه در حوزه قرآن حاكم باشد، رخ نداده است.
قره‌شیخلو بیان كرد: ما دستگاه‌های قرآنی وظیفه داریم برنامه‌هایمان را به‌روز كنیم و این مهم است كه قالب آموزشهایمان را كاربردی كنیم تا نسل جوان نیز بدانند در زندگی از این آموزش و یافته كجا می‌تواند استفاده كند و نقش قرآن را در زندگی برای این نسل بیان كنیم.
وی عنوان كرد: طی مراسم تكریم كه برگزار شد از پدیده‌های آزمون اعطای مدرك حفظ قرآن كریم(زیر 15 سال)، سوگند رفیع‌زاده از گیلان حافظ ممتاز قرآن كریم و پدیده سال 96 در دریافت مدرك تخصصی درجه 2 حفظ قرآن كریم و فاطمه تركاشوند از البرز حافظ ممتاز قرآن كریم و پدیده سال 96 در دریافت مدرك تخصصی درجه 2 حفظ قرآن تجلیل به عمل آمد كه آنها در كنار حفظ قرآن، به مفاهیم قرآن و هم مفردات قرآن مسلط هستند كه حد نصاب‌ها را دریافت كردند كه معادل فوق لیسانس است. در خیلی از این برنامه‌های سازمان‌ها می‌توان از این ظرفیت كه در تمام كشور است استفاده كنیم تا آنها از با قرآن زندگی كردن خود و یافته‌ها و تجربیات خود در عرصه قرآن بگویند و آن را در اختیار دیگران قرار دهند.
قره‌شیخلو در پایان در خصوص آرزویش برای قرآن كشور است، گفت: آرزویم این است كه اهل قرآن و دوستانی كه منتسب به قرآن هستند، مقداری تلاش‌شان قرآنی‌تر شود به گونه‌ای كه اگر اسم من قاری قرآن است طوری رفتار كنم كه شرمنده قرآن نباشم و تعامل من با مردم شاهد آن رفتار و عمل قرآنی‌ام باشد تا مردم ببیند كه قرآن در من اثر كرده است.
در بخش دیگر این گفت‌وگو مهدی قره‌شیخلو به بیان خاطراتی از حضورش در تظاهرات علیه رژیم استكبار طی سال‌های 57 كه 10 سال داشته و در پایه مقطع پنجم ابتدایی بود، پرداخت.
یادآور می‌شود، این گفت‌وگو در برنامه رادیویی افق كه روزگذشته، 14 بهمن‌ماه از رادیو قرآن پخش شد، انجام گرفت. همچنین برنامه افق، شنبه‌ها به صورت زنده با كارشناسی و اجرای محمدرضا پورمعین، خادم القرآن و به كارگردانی فاطمه رحمانی از ساعت 14:30 با حضور میهمانان و مسئولان قرآنی كشورمان به بررسی یكی از موضوعات و دغدغه‌های جامعه قرآنی كشورمان به سمع شنوندگان رادیو قرآن می‌رسد.

دسترسی سریع