مجید موافق قدیری : تولید یك درصد خوراك دام دنیا در ایران

رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان كشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در حال حاضر یك درصد خوراك دام دنیا در ایران تولید می شود.

1396/09/18
|
20:06

مجید موافق قدیری در برنامه «راه ابریشم» رادیواقتصاد افزود: این صنعت در اشتغال افزایی، پویایی تولید، رشد اقتصادی، ارزآوری، صادرات و مواردی از این دست در كشور بسیار نقش آفرین است.

وی در ادامه با بیان اینكه صنعت دامپروری از زیر بخش های اصلی در حوزه كشاورزی است، اظهارداشت: در حال حاضر خوراك 65 تا 75 درصد هزینه تولید در فارم های پرورش دام و طیور را در مملكت به خود اختصاص می دهد.

رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان كشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: تولید خوراك با راندمان و اقتصادی با هدف تولید بهینه پروتئین حیوانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در ادامه ضمن اشاره به بحث صادرات افزود: تولیدات صادرات محور لازمه دستیابی به اهداف بلندمدت در تمامی صنایع بویژه صنعت خوراك دام است.

موافق قدیری اظهارداشت: تولید صادرات محور با تكیه بر تكنولوژی، فناوری و دانش روز دنیا و در عین حال با نیروی انسانی متخصص و كارآمد در جامعه نمود عملی پیدا می كند.

وی گفت: كشورهای رقیب ایران در بحث صنعت خوراك دام، طیور و آبزیان می توان به آمریكا، بلژیك، هلند، آلمان، چین و تركیه اشاره كرد.

رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان كشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینكه تولیدكنندگان داخلی امروز با كشورهای آمریكا و اروپایی غربی رقابت می كنند، اظهارداشت: این در شرایطی كه ابزارهای رقابتی تولیدكنندگان داخلی با كشورهای نامبرده بسیار متفاوت است.

موافق قدیری گفت: ابزارهای كه برای یك بنگاه اقتصادی در كشورهای غربی جهت صادرات فراهم است به هیچ عنوان چنین امكانی در اختیار تولیدكنندگان داخلی برای صادرات وجود ندارد.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: پول ارزان، قوانین صریح و شفاف، سوبسید های صادراتی و موارد دیگر از جمله مهمترین این ابزارهاست.

رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان كشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: تولیدكنندگان داخلی امروز با نرخ سود بالای تسهیلات بانكی در حوزه صادرات فعال هستند.

وی همچنین با بیان اینكه نرخ سود بانكی در ایران حتی قابل قیاس با كشور تركیه نیست، گفت: صادركنندگان ترك امروز افزون بر 25 درصد از قیمت تمام شده محصولات خود را در قالب سوبسید های صادراتی از دولت متبوع خود دریافت می كنند.

موافق قدیری در ادامه نبود روابط بانكی، پروتكل های بهداشتی، سیستم حمل و نقل پایدار و غیره را از موانع جدی توسعه صادرات در حوزه صنعت خوراك دام برشمرد و افزود: وجود این مشكلات منجر به كاهش صادرات و از دست دادن بازارهای هدف صادراتی ایران در دنیا شده است.

وی تاكید كرد: برای حضور موفق در عرصه های بین المللی دیگر نمی توان با تفكر 20 سال پیش برای تجارت سرمایه گذاری كرد بنابراین می طلبد نوع نگاه و تفكر حاكم بر مدیریت كشور تغییركند.

رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان كشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به این جمله كه تولید بدون تجارت و بازرگانی فرا ملی منجر به شكست است، یادآورشد: این پدیده می‌تواند به رشد تولید صنعت خوراك دام، كار آیی در تخصیص منابع، پیشرفت تكنولوژی و در نهایت دامپروری كشور كمك كند.

برنامه «راه ابریشم» كاری از گروه صنعت و بازرگانی به تهیه كنندگی مهرگان سوادكوهی یكشنبه، سه شنبه و پنجشنبه ساعت 16.30 به مدت 25 دقیقه با هدف توسعه تجارت بین الملل به نفع بخش صادرات مملكت به ویژه صادرات غیر نفتی و معرفی مقصد های مناسب صادراتی كشور از رادیو اقتصاد پخش وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع