فرمانده راهبردی نداجا: نداجا حافظ امنیت مرزها و آبهای داخلی و همچنین خطوط مواصلاتی كشور است

فرمانده راهبردی نداجا گفت: همه مكان هایی كه كالاها و شناورهای تجاری و نفتكش ما در حال عبور هستند، مناطقی هستند كه نیاز به حضور دائمی و برقراری امنیت در آنهاست.

1396/09/07
|
14:37

برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با موضوع روز نیروی دریایی ، با حضور امیر دریادار دكتر حسین خانزادی فرمانده راهبردی نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت.

امیر دریادار دكتر حسین خانزادی با یادآوری رشادت های كاركنان نیروی دریایی راهبردی ارتش در دوران دفاع مقدس گفت: در شصت و هفتمین روز از دفاع مقدس بود كه اولین پیروزی رزمندگان اسلام به دست كاركنان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریا رقم خورد و علاوه بر نابودسازی كامل سكوهای البكر و العمیه كه پایانه های نفتی اصلی برای صادرات و واردات رژیم بعثی در دریا بود، از بین رفت. همچنین ضربه سنگینی به نیروی دریایی رژیم بعثی وارد شد كه تا پایان جنگ دیگر شاهد نیروی دریایی این رژیم نبودیم.

وی با اشاره به نبرد جانانه ناوشكن های سهند و سبلان در دریا و در رویارویی با استكبار جهانی، كه موجب آسیب جدی آنها و غرق شدنشان شد، در عین حال عنوان كرد: پس از آن نیروی دریایی وارد فاز سازندگی شد و ناوشكن سبلان را كه كسی تصور نمی كرد دیگر قادر به تحرك باشد و در دریا حركت كند، امروز شاهد هستیم این ناوشكن در خلیج بنگال در حال مشاركت در بزرگترین رویداد نیروی دریایی در برگزاری یك رزمایش بزرگ منطقه ای امداد و نجات در منطقه شمال اقیانوس هند است و این نشان دهنده ظرفیت ها و توانایی های نیروی دریایی در سازندگی و آماده سازی تجهیزات برای شركت در دریا و برقراری امنیت به صورت جمعی است.

فرمانده راهبردی نداجا خاطر نشان شد: علاوه بر آن كاركنان نیروی دریایی در كنار بخش های مختلف صنایع وزارت دفاع، بخش خصوصی، دانشگاه ها و همه ظرفیت هایی كه در كشور وجود داشت به این توانمندی رسید كه شناورهای مورد نیاز خودش را بطور كامل و با استقبال كامل در كشور تولید كند و در 30/11/88 شاهد ظهور ناوشكن جمهوری اسلامی ایران، جماران بودیم كه تماما بدست كاركنان نیروی دریایی و صنعتگران داخلی ساخته شده است.

وی در ادامه به وظایف و ماموریت های نداجا پرداخت و گفت: بطور معمول وظیفه نیروی دریایی این است كه مرزها و مناطق دریایی تحت حاكمیت جمهوری اسلامی ایران را در تمام نواحی یعنی آب های داخلی، آب های سرزمینی، دریاهای مجاور، فلات قاره و منطقه انحصاری اقتصادی كه عرض آن بالغ بر 200 مایل دریایی حدود 400 كیلومتر می شود هم در دریای جنوب و هم در دریای شمال پایش كند.

امیر دریادار خانزادی افزود: در دریای خزر، عهده دار تامین امنیت در منطقه 20 درصد هستیم و در دریای جنوب تمام مناطق دریایی تحت حاكمیت به نوعی در كنترل دریایی نیروی دریایی قرار دارد. علاوه بر آن با توجه به اینكه بیش از 90 درصد صادرات و واردات كشور از طریق دریا انجام می شود و خطوط مواصلاتی دریایی كشور در دریاهای آزاد امتداد یافته، منطقه خلیج عدن، شمال اقیانوس هند، دریای سرخ و همه آنجاهایی كه كالاها و شناورهای تجاری و نفتكش ما در حال عبور از آنجا هستند، مناطقی هستند كه نیاز به حضور دائمی و برقراری امنیت در آنهاست.

وی با اشاره به سابقه نیروی دریای با دزدان دریایی اظهار داشت: در سال های گذشته شاهد هستیم كه پدیده دزدی دریایی ناامنی جدی را در این مناطق ایجاد كرده، به همین خاطر حضور گسترده نیروی دریایی را از سال 86 تا كنون در این مناطق شاهد هستیم كه فرزندان این كشور بسیار دورتر ا مرزهای دریایی حدود 2 هزار كیلومتر دورتر در حال برقراری امنیت به صورت شبانه روزی در این دریاها هستند.

دسترسی سریع