تحقق افق‌های قرآنی پنج سال اخیر در آموزش و پرورش

مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه مجموعه فعالیت‌های این اداره كل از پنج سال گذشته شاهد یك شعار بوده و هر سال یك شعار عملیاتی را تعریف كرده‌ایم، گفت: شاهد تحقق اهدافی كه در این سال‌های طراحی شده است، بوده‌ایم.

1396/08/14
|
22:11

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ضمن تبریك روز مبارزه با استكبار جهانی این روز را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب عنوان كرد و گفت: در روز 13 آبان سه تاریخ رخ داده است، در سال 43 تبعید حضرت امام(ره) به تركیه را شاهد بوده‌ایم، در سال 57 دانشجویان در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند و انقلاب را با خون خود بیمه كردند و در سال 58 نیز بحث تسخیر لانه جاسوسی رقم خورد. خوشحال هستیم كه بعد از گذشت 40 سال، دانش‌آموزان همچنان سال به سال با همان نیت جهاد گونه با استكبار در ستیز هستند.
وی افزود: همیشه در نشست‌های مختلف این مطلب عنوان می‌شود كه دانش‌آموزان شاید آنگونه كه باید تربیت نمی‌شوند و عموماً تصور بر این است كه به خاطر هجمه فرهنگی كه دشمن به خصوص در فضای مجازی انجام می‌دهد، وضعیت نگران كننده است، اما امروز اگر نگاهی به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با دانش‌آموزان بیندازیم، متوجه خواهیم شد كه نكات ارزشمند و امیدوار كننده‌ای را بیان فرموده‌اند.
مسیب‌زاده در ادامه در پاسخ به این سوال كه آیا دانش‌آموزان مسیر درستی را برای تربیت در آموزش و پرورش طی‌ می‌كنند، به برخی بیانات مقام معظم رهبری در دیدار هفته گذشته با دانش‌آموزان اشاره و تصریح كرد: معظم‌له در این دیدار فرمودند؛ «این نسل، خوش استعداد، خوش فهم است و بی‌تردید ایران عزیز را با عبور از سختی‌ها به نقطه مطلوب می‌رسانند، امروز جوانان و نوجوانان حتی بهتر از جوانان نسل قبل مسائل را تحلیل می‌كنند». این یعنی مقام معظم رهبری از وضعیت ابراز رضایت دارند. اینكه خطاب به دانش‌آموزان می‌فرمایند شما نسلی هستید كه خواهید توانست بر ترفندهای دشمنان چیره شده و كشور را به نقطه اوج و آرزوهای ملت برسانید،‌ بسیار امیدوار كننده است.
مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با تأكید بر اینكه تمامی بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر امیدوار كننده بود، اظهار كرد: این نشان می‌دهد كه جوانان و نوجوانان می‌توانند جا پای بزرگان بگذارند. ذكر چنین مواردی از سوی معظم‌له همه نشان از این دارد كه جوانان راه را خوب فرا گرفته‌اند. بنابراین به اعتقاد من در حال طی كردن مسیر درستی هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود كه آن را در برنامه «افق» رادیو قرآن مطرح‌ می‌كرد، در پاسخ به سوالی در مورد فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه اربعین، ‌گفت: چندین سال است بسیج دانش‌آموزی در مرزهای مختلف و حتی داخل خاك عراق اقدام به برپایی موكب‌هایی كرده و بسیاری از همكاران ما نیز عازم این سفر شده‌اند.
مسیب‌زاده همچنین در مورد مبارزه با استكبار در حوزه دانش‌آموزی نیز بیان كرد: در اینجا نیز لازم است گوشه‌ای از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانش‌آموزان را بیان كنم، معظم‌له فرمودند، ما الان از دانش‌آموزان نمی‌خواهیم با دشمن مستقیم بجنگند، در حال حاضر استكبار ستیزی دانش‌آموزان تلاش در حوزه درس و تلاش فرهنگی است، ما انتظار جنگیدن نداریم جنگیدن آنها تلاش در عرصه علم و توكل به خدا است.
مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبت‌های خود اذعان كرد: مجموعه فعالیت‌های اداره كل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش از پنج سال گذشته شاهد یك شعار بوده و هر سال یك شعار عملیاتی را تعریف كرده‌ایم. سال اول بنا به توصیه وزیر وقت، به راه‌اندازی اتاق‌های فكر اقدام كردیم. سال دوم، سال مستندسازی فعالیت‌ها و بهره‌گیری از تحلیل‌های انجام گرفته بود، اینجا بود كه متوجه شدیم چه محتوایی موجود است و چه محتوایی را لازم داریم.
وی در ادامه با تأكید بر اینكه سال سوم چشم‌انداز و افق ما سال تولید محتوا بود، گفت: در این سال با كمك جمع كثیری از اهالی آموزش و پرورش زمینه تهیه 70 جلد كتاب ویژه فعالیت‌های مختلف فراهم شد. در سال چهارم نیز رساندن این محتوا به مدارس را در اولویت قرار دادیم، چرا كه معتقد بودیم اگر فعالیت‌ها به مدارس نرسد كار معطل خواهد بود. سال پنجم كه امسال هست نیز سال ارزیابی و ارزش‌یابی طرح‌ها در نظر گرفته شده است.
مسیب زاده در ادامه با تأكید بر اینكه اداره كل قرآن،‌ عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش صرفاً یك اداره مسابقات نیست، گفت: فعالیت‌های ریشه‌ای قبل از مسابقه از قبیل آموزش و ... را در این اداره صورت می‌گیرد و اگر مسابقه‌ای برگزار می‌شود صرفاً از باب تشویق و ترغیب حائز اهمیت است.
مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش همچنین به پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانش آموزی كه امسال بعد از 20 سال وقفه برگزار شد اشاره و اظهار كرد: با اینكه در 20 سال گذشته ما به لحاظ دیپلماسی به كشورهای بسیار بیشتری در ارتباط بودیم اما در ان مسابقات تنها 16 كشور حضور داشتند در حالی كه در دوره اخیر این مسابقات با حضور 32 كشور برگزار شد. این نشان می‌دهد كه كارشكنی‌ها و دشمنی‌های استكبار هم نتوانسته مانع از طی این مسیر توسط جوانان و دانش‌آموزان باشد. اگر آمریكا بر دشمنی با می‌افزاید به دلیل ترس آنها از سلاح‌های ما نیست بلكه، آنها از درك مردم، دانش‌آموزان و دانشجویان ایرانی می‌ترسند. هرچه استكبار حضور خود را بیشتر می‌كند ملت ما و جهان اسلام مقاوم‌تر می‌شوند. این حضور نشان از موفقیت كشورمان دارد.
وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در اداره كل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش،‌ بیان كرد: فعالیت این دبیرخانه از اول مهرماه رسماً آغاز شد. همچنین در ماه‌های گذشته جمع‌بندی‌های خودمان از مسابقات را نیز انجام داده‌ایم و جلسات دوره جدید نیز آغاز شده و با عزم جدی برای ششمین دوره حركت خواهیم كرد.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با تأكید بر اینكه مسابقات بین‌المللی قرآن دانش آموزی به صورت دو سالانه خواهد بود، اظهار كرد: اگر ما مسابقه‌ای برگزار می‌كنیم به واسطه معرفی كشور و اتحاد كشورهای اسلامی است، ما به طور جدی قله فعالیت‌ها را دنبال می‌كنیم، ما به دنبال نخبه پروری نیستیم اما به دنبال این هستیم تا برای عمومی كردن فعالیت‌ها الگوهایی را به جامعه معرفی كنیم.
مسیب‌زاده در ادامه این گفت‌وگو به برگزاری دومین دوره توانمندسازی كارشناسان قرآن، عترت و نماز در حوزه استان‌ها و مناطق با حضور 1200 نفر اشاره كرد و افزود: این جمع در آموزش و پرورش بی‌نظیر است. یكی از اهداف جدی ما توسعه مشاركت است، آموزش و پرورش نمی‌خواهد و نمی‌تواند به تنهایی كار كند بلكه ما به دنبال این هستیم كه همه در كنار هم، برای ایران اسلامی تلاش كنیم.
وی در ادامه به حضور مسئولان و اساتیدی همچون حجج اسلام، «محسن قرائتی»، «علی محمدی، «حمید محمدی» و ... اشاره كرد و افزود: در این جلسه بسیاری از مدیران كه تصمیم گیر هستند حضور داشتند. ما اعتقاد داریم كه اگر موفقیتی بوده است حاصل تلاش بزرگان و اركان بوده است. یكی از این موفقیت‌ها پخش 25 ساعت پخش مستقیم برای مسابقات قرآن دانش آموزی است كه در این سطح كاری بی‌نظیر صورت گرفته است.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینكه خانواده‌های بزرگ دانش‌آموزان و خانواده‌هایی كه افتخار خدمت‌گزاری آنها بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است، باید مطالبه گری را در صدر اولویت‌های خود قرار دهند،‌ اظهار كرد: خواهشی كه از خانواده‌های دانش‌آموزان دارم این است كه مطالبه گر باشند. سند تحول بنیادین مهم‌ترین سند آموزش و پرورش است و همه ما برای اجرایی كردن آن در تلاش هستیم. خانواده‌ها كلاس‌های قرآنی را مطالبه كنند و آن را دریابند. خواهش ما این است كه این وظیفه را از ما بخواهند و هركجا گمان می‌برند ضعفی وجود دارد آن را گوشزد كنند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال كه ‌مهم‌ترین خواسته‌ای كه از مردم و مسئولان برای ارتقا فعالیت‌ها وجود دارد چه خواسته‌ای است،‌ گفت:‌ قرآن مدافعانی چون پیامبر(ص) و امام حسین(ع) داشته است، ما باید دفاع خودمان از قرآن را با دفاع این بزرگان مقایسه كنیم. من فكر می‌كنم هیچ كمبودی در عرصه فعالیت‌های قرآنی ما وجود ندارد، با این وجود از مردم و دانش‌آموزان انتظار مطالبه‌‌گری و توجه به فعالیت‌ها را داریم. البته همیشه مشكل اعتبار وجود داشته است اما همیشه نمی‌توان با بودجه به همه جا رسید. ما شاید اعتباری نداشته باشیم اما باور داریم و با اعتقاد كارها را دنبال می‌كنیم.
مسیب‌زاده خاطرنشان كرد: اگر مسئولان نیز همچون گذشته نیم نگاهی به فعالیت‌ها داشته باشند و به لحاظ اعتباری ما را یاری كنند شرایط برای انجام فعالیت‌ها عالی‌تر از همیشه خواهد بود.
یادآور می‌شود مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش پرورش این سخنان را در برنامه «افق» رادیو قرآن كه روزهای شنبه هر هفته به روی آنتن می‌رود، مطرح كرده است. این برنامه به تهیه كنندگی «فاطمه رحمانی» و اجرا كارشناسی «محمدرضا پورمعین» به روی آنتن می رود.

دسترسی سریع