افضلی در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: سهم پژوهش ایران از GDP تنها نیم درصد

عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط حاضر سهم تحقیق و پژوهش كشور از تولید ناخالص داخلی تنها نیم درصد است.

1396/08/13
|
10:17

نظرافضلی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو افزود: متاسفانه به رغم افزایش جمعیت دانشجویی كشور به بیش از 4.5 میلیون نفر و همینطور گسترش مراكز و واحدهای دانشگاهی، آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی متنوع و متعددی در سطح مملكت سهم تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی كمتر ازنیم درصد است.

وی در ادامه اظهارداشت: توسعه كارآفرینی و خلق ثروت در كشور مستلزم سرمایه گذاری در حوزه تحقیق و پژوهش است.

عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تاكنون سه نسل دانشگاهی یعنی آموزش محوری، پژوهش محوری و كار آفرین محوری در سطح كشورهای دنیا تجربه شده است.

وی با بیان اینكه دانشگاه‌های ایران هنوز آموزش‌محور هستند، افزود: مراكز و واحدهای دانشگاهی كشور باید از مرحله آموزش محوری به سمت پژوهش محوری، كارآفرینی و تولید ثروت حركت كنند.

افضلی تصریح كرد: نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی یكی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت در هر كشوری محسوب می‌شود.

وی گفت: موفقیت در تمام فعالیت‌های مربوط به توسعه صنایع، كشاورزی، خدمات و غیره به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر كشوری به شمار می رود.

وی ضمن تاكید بر تحقیق و پژوهش در بخش كشاورزی اظهارداشت: این بخش به دلیل توانمندی در ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی از یك سو و تامین امنیت غذایی و حیات اقتصادی- اجتماعی كشور از سوی دیگر از اهمیت بسیار بالایی در رشد و شكوفایی اقتصاد ملی برخوردار است.

افضلی افزود: بطور كلی برای افزایش تولید محصولات كشاورزی در كشور یا باید سیاست توسعه سطح زیر كشت را عملی كرد و یا بهره وری نهاده های تولید را افزایش داد.

وی بیان داشت: سیاست نخست به دلیل محدودیت زمین های قابل كشت و منابع آبی برای بخش كشاورزی امكان پذیر نخواهد بود و لیكن افزایش بهره وری عوامل تولید راه منطقی و پایداری به نظر می رسد.

عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: این مقوله مستلزم به كارگیری فناوری های جدید در بخش كشاورزی است كه این امر نیز با سرمایه گذاری در تحقیقات و تولید دانش مورد نیاز و انتقال یافته های تحقیقاتی به كشاورزان میسر می شود.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: متاسفانه در مقایسه با كشور هایی كه دارای كشاورزی مدرن و توسعه یافته ای هستند در ایران درصد كمی از تولید ناخالص ملی صرف امور تحقیق و توسعه كشاورزی می شود.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 19 به مدت 55 دقیقه با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع