سلیم در گفتگو با رادیو اقتصاد تاكید كرد: تحقیق و توسعه عامل كلیدی رقابت پذیری

مدیرگروه پژوهش های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات بازرگانی گفت:در حال حاضر بحث تكنولوژی و تحقیق و توسعه از جمله محورهای كلیدی رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی در سراسر دنیاست.

1396/08/03
|
11:30

علی سلیم در برنامه نودو هشتی های رادیو اقتصاددر خصوص الزام پژوهش محور بودن تولید و صنعت افزود: موضوع تحقیق و توسعه و پژوهش در صنعت به لحاظ تئوریك و تجارب موفق بین المللی از دو مسیر می تواند تاثیرگذار باشد.

وی اظهارداشت: مسیر اول از طریق ارتقای بهره وری در فرآیندهای تولید شركت های تولیدی و مسیر دوم از طریق بهبودهای كه در محصول به لحاظ كیفیت و انواع و اقسام آپشن ها می تواند تاثیر گذار باشد.

مدیرگروه پژوهش های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات بازرگانی گفت: بحث تكنولوژی و تحقیق و توسعه از جمله محورهای كلیدی رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی در سراسر دنیاست منتها الزاماتی دارد كه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: یكی از الزامات اصلی بحث ظرفیت جذب و قابلیتی كه بنگاه ها نیاز دارند برای اینكه از اساس فعالیت های تحقیق و توسعه را انجام دهند به لحاظ ابعاد مختلف زیر ساختی، منابع انسانی مورد نیاز و همینطور رقابتی كه بنگاه ها در سطح فضای اقتصادی كشور احساس می كنند.

سلیم تصریح كرد: برای مثال با وجود شرایط انحصاری ویا برقرار نبودن ابعاد مختلف رقابت در كشور شركت ها به هیچ وجه تمایلی به انجام فرآیندهای تحقیق و توسعه، بهبود كیفیت و بهره وری از خود نشان نمی دهند.

وی با اعلام اینكه در حال حاضر وضعیت تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی كشور مطلوب نیست، گفت: هرچند كشور دستاوردهای خیلی مهمی در خصوص رشد علمی كسب كرده است اما ارتباط این رشد علمی با فضای واقعی اقتصاد و بنگاه های صنعتی چنگی به دل نمی زند.

مدیرگروه پژوهش های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات بازرگانی افزود: هزینه كردن آرندی به كل جی دی پی كشور بر اساس محاسبات صورت گرفته شش دهم درصد است در حالیكه هدف گذاری در برنامه های پنج ساله توسعه سه درصد بوده كه متاسفانه هیچ وقت این مهم محقق نشده است.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد تصریح كرد: هزینه كردن آرندی به كل جی دی پی در مالزی، اسرائیل و آلمان به ترتیب 1، 4 و 2.9 درصد است.

وی با بیان اینكه ایران در زمینه مورد نظر اختلاف فاحشی با كشورهای دنیا دارد، یادآورشد: این اعداد و ارقام نشان می دهد واحدهای تولیدی و فضای اقتصادی كشور هزینه كرد قابل توجهی روی بحث آرندی ندارند.

برنامه «نود و هشتی ها» كاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه كنندگی مهدی شیار شنبه تا پنج شنبه ساعت 17 به مدت 85 دقیقه از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع