ریاست كنفدراسیون صادرات كشور: قانون تجارت كشور نیازمند بازنگری جدی

ریاست كنفدراسیون كشور اذعان كرد: هیچ كدام از دولت ها مسئله ی بازبینی قانون تجارت كشور را بطور جدی دنبال و رسیدگی نكرده اند. برخی از بندهای قانون تجارت در نوع خود نافیِ بندهای دیگر است.

1396/07/30
|
19:40

مهندس محمد لاهوتی، ریاست كنفدراسیون صادرات كشور در گفتگوی برنامه ی پرسمان رادیو گفت و گو به مناسبت روز ملی صادرات و در پاسخ به این سوال كه جایگاه كنونی صادرات در اقتصاد كشورمان چیست؟ اظهار داشت: من فكر می كنم امروز اگر همان قانون 90 ساله ی تجارت (مصوّب سال 1311) كه بدون تغییر مانده در حال اجرا بود شاید مشكلاتش به مراتب كمتر از قانون امروزی تجارت كشور است كه بارها و بارها وصله پینه شده و تبصره ها و قوانین مختلفی به آن اضافه شده اما در عمل و در خیلی از مواقع برخی از بندهای قانون تجارت نافی یكدیگر هستند كه وجود چنین حقیقتی مشكلات را دو چندان كرده است.

لاهوتی تصریح كرد: با توجه به این موضوعات، ضرورت بازبینی و بازنگری در قانون تجارت به شدت احساس می شود اما متاسفانه هیچ یك از دولت ها، علیرغم اینكه براساس برنامه های توسعه ای تكلیف شده بود به این موضوع رسیدگی نكرده اند ضمن اینكه همین اصلاحات اخیری كه به قانون تجارت اضافه شده 12 سال است كه معطل اجرا باقی مانده است.

ریاست كنفدراسیون صادرات كشور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اینكه چرا كماكان صادرات غیرنفتی كشورمان با میعانات سنجیده می شود؟ بیان داشت: به عقیده ی من قبل از صادرات باید به شرایط تولید كشور توجه داشت بنابراین تا زمانی كه ما تولید را بعنوان هدفی برای تنظیم بازار و تامین كننده ی درخواست بازار طیّ 4 دهه ی گذشته (به معنای قطع وابستگی از دنیا) سیاست گذاری كرده ایم و در مقابل كمتر به تولید صادرات محور توجه داشته ایم قطعا نباید انتظار تولید با ارزش افزوده ی بالا را داشت.

وی خاطر نشان كرد: امروزه اگر 50 درصد سبد صادراتی ما را پتروشیمی ها و مشتقّات نفتی آن تشكیل می دهند باز هم به سیاست گذاری های دهه ی 80 برمی گردد.

ریاست كنفدراسیون صادرات كشورمان با بیان اینكه سیاست گذاری ها و سرمایه گذاری در عرصه ی پتروشیمی قطعا بهتر از نفت خام است اذعان كرد: چنین سیاستی تامین كننده ی نیاز كشور نیست و متاسفانه منابع پایین دستی و زنجیره ی تولید آن بدرستی شكل نگرفته لذا ما امروزه كماكان صادر كننده ی حداقل 50 درصد صادرات غیر نفتی اینگونه كالاها هستیم.

همچنین مهندس مجید رضا حریری، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در این خصوص با بیان اینكه مشكل صادرات و تجارت كشور ما عدم وجود قانون نیست تصریح كرد: مشكل ما در این حوزه نوع نگاه است بعبارت دیگر اقتصاد ما بصورت عكس العملی و براساس انفعال و عكس العمل حركت می كند و این حقیقت تلخ در تمام شئون اقتصادی ما اعم از بانك،بورس،نرخ ارز و ... جاری است.

حریری ادعان كرد: تا زمانی كه اقتصاد ایران شفاف،رقابتی و آزاد نشود در این عرصه هر روز شاهد بروز مشكلاتی نظیر اختلاس های میلیاردی خواهیم بود لذا مقدمه ی شفاف سازی اقتصاد،اعمال قانونی جدید نیست بلكه نیازمند عزمی ملی در اقشار مختلف مردم و اركان حاكمیّتی است.

برنامه ی پرسمان هر روز ساعت 13:15 از شبكه ی رادیویی گفت و گو پخش خواهد شد. فایل صوتی این برنامه را می توانید از تارنمای رادیو گفت و گو دانلود فرمایید.

دسترسی سریع