داوری دهكردی مطرح كرد: ایران به سمت استفاده از فناوری های نوین برای تعیین میزان برداشت آب رفته است

مدیركل بهره برداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شركت مدیریت منابع آب گفت: به سمت استفاده از فناوری های نوین برای تعیین میزان برداشت آب رفته ایم.

1396/05/24
|
15:39

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع چالش های ناشی از تغییر اقلیم و استفاده از فناوری های نوین در مدیریت آب كشاورزی و با حضور دكتر حبیب الله مجیدی كارشناس تجاری سازی تكنولوژی های بخش كشاورزی و مهندس فتح الله داوری دهكردی مدیر كل بهره برداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شركت مدیریت منابع آب ایران به روی آنتن رفت.

دكتر حبیب الله مجیدی با بیان اینكه تكنولوژی های نوین در بخش آبیاری یك بازه گسترده است و در یك جا متوقف نشده است، گفت: نوع اقلیم، بافت خاك، وضعیت شیب زمین و منابع طبیعی و سایر عوامل دیگر تاثیرگذاری مانند مسائل اقتصادی، پهنه گسترده ای را در برابر فناوری های حوزه آبیاری باز می كنند.

وی افزود: برای هر وضعیتی می توان فناوری هایی را مختص آن وضعیت و كشور طراحی كرد. البته به طور كل سیستم های موجود در حوزه آبیاری، سیستم كلاسیك هستند.

بعضی سیستم ها با عنوان چرخ متحرك، برخی دیگر سیستم هایی هستند كه حول یك محور ثابت محور 360 درجه می چرخند. همچنین سیستم های تفنگی و قطره چكان نیز وجود دارند كه هر كدام از این فناوری ها برای هر منطقه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

كارشناس تجاری سازی تكنولوژی های بخش كشاورزی با بیان اینكه ایران اقلیمی با شرایط مختلف دارد، اظهار داشت: شاید تنوع اقلیمی ایران در ابعاد بزرگتر را فقط چین و آمریكا دارند كه گاها تفاوت دمای 50 درجه بین سردترین و گرمترین نقطه اتفاق می افتد. با توجه به این تنوع اقلیمی، می توان از تمام فناوری های موجود به ضرورت آن منطقه بهره گرفت.

در ادامه مهندس فتح الله داوری دهكردی با بیان اینكه ایران به سمت استفاده از فناوری های نوین برای تعیین میزان برداشت آب رفته است، گفت: در گذشته كسی به این نوع فناوری ها برای محاسبه میزان آب مصرفی توجه نمی كرد و اگر توجه می شد، خیلی ابتدایی و با دقت خیلی پایین صورت می گرفت.

وی ادامه داد: با افزایش جمعیت و كاهش سرانه مصرف آب، روز به روز خودمان را در مقابل یك معضل می بینیم كه از آن به عنوان بحران آب نام می برند. حقیقت این است كه هیچ وقت تغییری در وضعیت آب در جهان اتفاق نمی افتد؛ آب تجدیدپذیری كه در جهان داشتیم، الان نیز جاری است اما تغییرات اقلیمی، مكان و زمان آن را تغییر می دهد و این تغییرات ما را به چالش می كشد. نحوه ورود انسان به محیط زیست تغییرات ویژه ای برای آب ایجاد كرده است.

مدیر كل بهره برداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شركت مدیریت منابع آب ایران زمین را كره ای آبی توصیف كرد و بیان داشت: همانطور كه می دانیم سه چهارم كره زمین را آب تشكیل داده است اما درصد كمی از آن قابل استفاده است. وقتی به ارقام و اعداد در كره زمین توجه می كنیم، مشاهده می كنیم، 97 درصد آب های زمین را دریاها و اقیانوس ها و یا یخچال ها تشكیل داده است.

وی با اشاره به اینكه یك درصد خاك زمین را ایران تشكیل داده است، افزود: با این وجود ایران تنها 0.36 درصد آب شیرین قابل استفاده را در اختیار دارد.

دسترسی سریع