رئیس انجمن قطعه سازان: مردم خودروی 20 میلیونی را 40 میلیون فروختند

رئیس انجمن قطعه سازان با رد این ادعا كه مردم مخالف گران شدن خودرو هستند، گفت: اگر كارخانه خودرویی را 20 میلیون تومان می فروخت، مردم 40 میلیون تومان خرید و فروش می كردند.

1397/10/24
|
08:56

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع افزایش قیمت خودروهای پر تیراژ در كارخانه و با حضور مهندس محمد رضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی خودرو و محمد رضا منصوری عضو كمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی روی آنتن رفت.

محمد رضا نجفی منش در آغاز با رد این ادعا كه مردم مخالف گران شدن خودرو هستند، گفت: با توجه به گران شدن تمام نهاده ها مانند فولاد، ارز،، مس و آلومینیوم باید انتظار افزایش قیمت را نیز داشت و مردم نیز در این مدت در بازار معامله می كردند. اگر كارخانه 20 میلیون تومان می فروخت، مردم 40 میلیون تومان خرید و فروش می كردند.

وی در گفتگو با رادیو گفت و گو اظهار كرد: متاسفانه قیمت ها را به شكل مصنوعی پایین نگاه می داریم و پس از آن به صورت جهشی آن را افزایش می دهیم. با وجود افزایش قیمت های پر تیراژ خودروها، همچنان با قیمت های واقعی فاصله وجود ندارد و هنوز جای افزایش وجود دارد اما برای اینكه كسانی كه پیش خرید كرده اند دچار مشكل نشوند، افزایش ها زیاد نبودند.

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی خودرو با تصریح بر اینكه نه تنها مخالف افزایش قیمت ها نیستم، كلا موافق این موضوع هستم، عنوان كرد: در حال حاضر، تمام صنعت قطعه سازی دچار مشكل و بحران است. تا ماه قبل متاسفانه 37 درصد نیروهای این صنعت از كار بركنار شدند و مردم نیز راضی نیستند كارخانه ها تعطیل شوند و كارگران بیكار شوند.

وی اشاره كرد: ترامپ رئیس جمهور آمریكا نخستین بخشی كه مورد تحریم قرار داد، صنعت خودرو بود و زمین خوردن این صنعت باعث به هدف رسیدن خواسته های ترامپ می شود و قطعا هیچ ایرانی راضی به این موضوع نیست.

نجفی منش با اشاره به مشكلات صنعت قطعه سازی گفت: نخستین مشكل نبود نقدینگی در این صنعت است و افزایش قیمت خودروها حداقل كاری است كه می توان برای نجات انجام داد. خودروساز در 9 ماه گذشته حدود هفت هزار و 500 میلیارد تومان زیان متحمل شده است و این زیان را بر سر قطعه ساز خالی كرده، زیرا پول قطعه سازان را پرداخت نكرده است.

در ادامه محمد رضا منصوری با بیان اینكه هر چه قیمت خودرو بالا برود، فروشنده و تولید كننده سود می كنند، عنوان كرد: در بازاری كه رقابت نیست مردم مجبور می شوند، با وجود افزایش قیمت خودرو، خرید كنند و این اتفاق در سال های گذشته افتاده است و در حقیقت پذیرش قیمت ها توسط مردم از روی اجباراست.

وی تصریح كرد: متاسفانه به جای آنكه مسئله را حل كنیم، صورت مسئله را پاك می كنیم و نمی گذاریم مردم حق انتخاب داشته باشد و ماحصل آن این می شود كه كارمندی كه ماهی یك میلیون و 200 هزار تومان حقوق می گیرد و ماهی 200 هزار تومان پس انداز می كند، باید 20 سال صبر كنند تا خودرویی با قیمت الان خرید كند.

عضو كمیسیون صنایع مجلس در گفتگو با رادیو گفت و گو با تصریح بر اینكه خودروسازها فقط از یك منظر به مسائل نگاه می كنند، عنوان كرد: خودروساز به خریدار تعهد داده است و خودرویی كه فروخته است را در هنگام تحویل ده میلیون تومان گران تر می كنند و این قطعا خلاف عرف و شرع است.

دسترسی سریع