در برنامه هاشور مطرح شد: مصرف متادون مختص بیمارهای پرخطر است

دكتر سعید صفاتیان اظهار داشت: شایسته است كه سیستم های نظارتی كشور در چرخه توزیع قرص متادون عملكرد دقیق و موثرتری را داشته باشند.

1397/07/10
|
21:04

برنامه هاشور با موضوع پیشگیری از اعتیاد با قرص متادون، با حضور دكتر سعید صفاتیان (رئیس كارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر سعید صفاتیان با اشاره به این كه متادون یك داروی رسمی برای درمان اعتیاد است، گفت: در حال حاضر میزان تولی متادون در داخل كشور مشخص است، در حالی كه این میزان تولید شده توسط پخش كننده های مختلف به دست دانشگاه های علوم پزشكی می رسد.
وی با اشاره به این كه دانشگاه های علوم پزشكی متادون را به مراكز درمانی مختلف توزیع می كنند، عنوان كرد: مراكز درمانی معتبر متادون لازم برای هر بیمار را طبق دستور پزشك در اختیار بیماران قرار می دهند.
رئیس كارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این كه نشتی موجود در توزیع متادون را نمی توان به صورت دقیق شناسایی كرد، عنوان كرد: شایسته است كه سیستم های نظارتی كشور در چرخه توزیع قرص متادون عملكرد دقیق و موثرتری را داشته باشند.
وی با اشاره به این كه توزیع متادون تا حد بسیار زیادی قابل كنترل است، تصریح كرد: هر پدیده ای كه سود اقتصادی زیادی را به همراه خود داشته باشد به سختی مورد كنترل و ردیابی قرار می گیرد.
دكتر سعید صفاتیان با اشاره به این كه دولت باید قیمت متادون در بازار آزاد را بشكند، عنوان كرد: زمانی كه شرایط ارائه متادون به معتادان تسهیل شود قیمت این قرص در بازار كاهش می یابد، بر همین اساس با توجه به نرخ اندك این قرص قاچاق این دارو برای گروه های مختلف كاری بیهوده به شمار می آید.
وی افزود: وارد كردن ضربه به اقتصاد قاچاق می تواند رشد و شیوع كالاهای قاچاق در داخل كشور را به شدت كاهش دهد.
رئیس كارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه مصرف متادون مختص بیمارهای پرخطر است، اظهار داشت: متاسفانه مصرف متادون در داخل كشور از مسیر درمان بیماران پر خطر خارج شده است، در حالی كه افرادی كه نیاز جدی به متادون ندارند این دارو را مصرف می كنند.

در ادامه برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو دكتر غلامرضا امین زاده با اشاره به این كه متادون درمانی در سراسر دنیا قدمتی طولانی دارد، گفت: در اغلب موارد مصرف متادون برای درمان مواد مخدر افیونی به یك شكل ثابت انجام می شود، در حالی كه ممكن است در كشورهای مختلف نسبت به شیوه ارائه خدمات درمانی مصرف این دارو با تفاوت های اندكی انجام شود.
وی با اشاره به این كه عوارض منفی متادون به مصرف و توزیع غیر قانونی این دارو مربوط می شود، اظهار داشـت: متاسفانه امروزه دسترسی به داروهایی شبه مخدر مانند ترامادول، دیفینكسیرات و غیره در كشور افزایش یافته است.
این درمانگر اعتیاد با بیان این كه توزیع متادون در مراكز فاقد مجوز درمان اعتیاد جرم محسوب می شود، عنوان كرد: به هر میزانی كه دسترسی افراد غیر بیمار به متادون افزایش پیدا كند، سطح خطر ابتلا به اعتیاد در عموم مردم ارتقا پیدا می كند.



دسترسی سریع