در برنامه ترنج مطرح شد؛ مجلس برای پایگاه های تابستانی ردیف بودجه اختصاص دهد

مدیركل فرهنگی وهنری وزارت آموزش و پرورش گفت: انتظار داریم مجلس ردیف بودجه خاصی را برای پایگاه های تابستانی اختصاص دهد تا كیفیت برنامه هایمان بالاتر رود و بتوانیم دانش آموزان بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.

1397/04/26
|
16:16

برنامه "ترنج" رادیو گفت‎وگو با موضوع غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان با حضورشهره گودرزی رئیس نظارت و ارزیابی اداره كل طرحهای ملی و فراگیر معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، سعید بابایی معاون دانش آموزی سازمان جوانان هلال احمر و ارتباط تلفنی با علی رمضانی مدیركل فرهنگی و هنری اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش به روی آنتن رفت.

ترنج: برنامه های پیش بینی شده هلال احمر در تابستان امسال چگونه است؟

بابایی: این برنامه شامل دوبخش است، یك بخش مربوط به افراد جدید الورود این سازمان است و بخش دیگر مربوط به اعضایی است كه در طول سال های گذشته با همراه بودند. فعالیت های پیش بینی شده نیز در راستای آموزش و ارتقای مهارت های دانش آموزان و جوانان است.


ترنج: وزارت ورزش و جوانان چه برنامه هایی را برای اوقات فراغت جوانان پیش بینی كرده است؟

گودرزی: این وزارت خانه بسته ابلاغی را به دستگاه های اجرایی سی و یك استان ابلاغ كرده كه این بسته شامل برگزاری اردوهای گردشگری هویتی، پاتوق ها و نشست های فرهنگی، برگزاری برنامه های متنوع دیگر اعم از جشنواره و مسابقه برای گروه های سنی 15 تا 29سال است.
اتفاق خوب تابستان امسال نیز توسط سازمان های مردم نهاد جوانان صورت گرفته كه اجرای برنامه های تابستانی در خانه های جوانان است و سیستم معاونت ساماندهی وادارات كل ورزش و جوانان استان فقط نظارت می كند. تجربه سال 96 نیز نشان داد این تجربه موفق بوده و با داشتن 31 خانه جوانان در مراكز استان ها و 12 خانه جوانان در سطح شهرستان توانستیم فقط نزدیك به 1600 هزار نفر جوانان را تحت پوشش برنامه ها قرار دهیم و براساس نیازسنجی در سال 97 توسعه این خانه ها در سطح مراكز استان و شهرستان كلید خورد.
ترنج: مخاطبین شما در سازمان شامل كدام رده های سنی می شود؟

بابایی: مخاطبین ما در سازمان جوانان هلال احمر از كودكان 5 ساله تا جوانان 29 ساله هستند كه بسته به سن آنها برنامه هایی را پیش بینی كرده ایم كه كانون های ما در سازمان شامل كانون غنچه های هلال برای كودكان 5 تا 7 سال، كانون های دانش آموزی فعال در بیش از 8هزار مدرسه سراسر كشور، كانون های دانشجویی در بیش از 900 مركزآموزش عالی، كانون های جوانان در380 شهر و كانون های فعال در حوزه روستایی است.
فعالیت های عام امسال نیز با عنوان " تابستان هشت ریشتری" است كه در برنامه های امسال فعالیت هایی كه مربوط به حوزه مسئولیتی ماست و همینطور فعالیت های مختلف فرهنگی كه در حیطه اوقات فراغت و كلاس های تابستانی است عرضه می شود.

ترنج: با توجه به این نامگذاری، آیا برنامه های شما تا كنون بازخوردی هم داشته است؟

بابایی: انشاءالله اثرات ریشتر آن را در پایان تابستان مشاهده كنیم ضمن اینكه باید متذكر شد 14 میلیون دانش آموز در كشور وجود دارد كه برنامه ریزی روی اوقات فراغت آنها كار یك نهاد و دستگاه و وزارت خانه نیست بلكه نیازمند یك عزم ملی است.

ترنج: برنامه های پیش بینی شده شما برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در تابستان امسال چیست؟

رمضانی: بنابر دستور وزیر آموزش و پرورش تمام وزارت خانه و تمامی تشكل های دانش آموزی به صورت یك بخش نامه و دستور العمل واحدی كه برای استان ها صادر شد با هدف اینكه بتوانند از ظرفیت یكدیگر استفاده كنند فعالیت می كنند.
با توجه به اینكه ظرفیت آموزش و پرورش در حوزه فضا محدود است سعی داریم تا بهترین و بالاترین بهره روی را از این داشته باشیم و فقط توانستیم در 32 هزار پایگاه 5 ملیون دانش آموز را تحت پوشش قرار دهیم .با توجه به دغدغه آموزش و پرورش در امسال مبنی بر اینكه هر دانش آموز یك مهارت یادگیرد، از امور صنفی انتظار داریم فضای كاری خود را در اختیار دانش آموزان قرار دهند تا آنها طی این سه ماه تابستان یك حرفه و مهارت را فراگیرند. در این راستا كانون فرهنگی و تربیتی آموزش و پرورش فضا را در اختیار 3500 هزار نفر دانش آموز قرار داده است.
در محیط های روستایی اقدام به اجرای طرح " مزرعه من" نموده ایم كه بر مبنای آن دانش آموزان آن روستا طی این سه ماه با نظارت یك فرد متخصص تعیین شده از طرف آموزش و پرورش، در زمین زراعی خود مشغول به فعالیت می شوند. در حوزه مدارس فنی و حرفه ای، كاردانش و كشاورزی و همینطور كانون های پرورش فكری كودكان و نوجوانان مهارت آموزی مورد توجه قرار داده شده است.

ترنج: چرا هنوز به آن سطح فراگیری برنامه های اوقات فراغت دانش آموزی در سطح كشور نرسیده ایم؟

رمضانی: لازم به ذكر است دولت مسئولیت كار اوقات فراغت این قشر را به وزارت ورزش و جوانان واگذار كرده كه ما انتظار داریم تغییر رویكردی در این موضوع صورت گیرد باتوجه به اینكه بیشترین مخاطب را در حوزه آموزش و پرورش داریم این مسئولیت به آموزش و پرورش سپرده شود، افزون بر اینكه آموزش و پرورش با حداقل بودجه ای كه دارد در زمینه اوقات فراغت دانش آموزان اقدام می كنند كه انتظار داریم مجلس ردیف بودجه خاصی را برای پایگاه تابستانی اختصاص دهد تا نهایتا كیفیت برنامه هایمان نیز بالاتر رود و دانش آموزان بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.

ترنج: برنامه های شما برای جوانان و نوجوانان چیست؟ وبه چه نحوی می توانند از این برنامه استفاده كنند؟

بابایی: در وهله اول توصیه ما به خانواده ها و دانش آموزان این است كه عضو هلال احمر شوند تا بتوانند در طول سال از جمله تابستان از فعالیت های ما بهتر و طبقه بندی شده استفاده كنند ضمن اینكه شعب ما در سراسر كشور فعال است كه در حیطه آموزش و كسب مهارت اقدام می كند.
باید متذكر شد طلایی ترین كار در حیطه دانش آموزی اردو است؛ یك اردوی یك روزه اگر درست برنامه ریزی شده باشد می تواند اندازه یكسال برنامه داشته باشد و در دانش آموز تحول ایجاد كند ازاین رو سعی كردیم به خصوص در فصل تابستان اردوهای یك روزه و در كنار آن اردوهای بوم گردی مختلف به منظور آشنایی دانش آموزان با فرهنگ ها و سنن مختلف استان های همجوار خود داشته باشیم، اردوهای ویژه تر و تشكیلاتی نیز درنظر گرفته شده كه مختص دبیران كانون هاست كه در طول سال همراهی بیشتری را با ما داشتند.

ترنج: فكر نمی كنید برخورد جزیره ای و نوسانی با مقوله اوقات فراغت موجب شده خانواده های اعتمادی به نهادی مربوطه در موضوع اوقات فراغت نداشته باشند؟

گودرزی: تمامی 16نهاد فعال در حوزه اوقات فراغت قطعا برنامه ها و فعالیت های اثربخشی را اجرا می كنند ومشكل ما ضعف اطلاع رسانی و نبود تعامل مستقیم و مستمر با رسانه ملی و رسانه های استانی است لذا گروه معددودی از خانواده ها در جریان این برنامه ها قرار می گیرند از این جهت اطلاع رسانی از طریق رسانه ملی موجب اعتمادسازی خانواده ها و اطلاع آنها از برنامه های این اوقات فراغت خواهد شد.

بابایی: علاوه بر اطلاع رسانی، خود والدین نیز باید وقت بگذارند تا از وضعیت برنامه هایی كه مراكز مربوط برای اوقات فراغت برای فرزندان آنها درنظر گرفته اند باخبر شود كه در این راستا باید فرهنگ سازی كنیم.

دسترسی سریع