عضو كمیسیون فرهنگی مجلس: وزارت ارشاد برای كاهش هزینه های كتاب، یارانه كاغذ را بپردازد

سعیدی گفت: امیدواریم وزارت ارشاد در سال جدید به صورت جدی از این حوزه حمایت كند و یارانه كاغذ را بپردازد تا هزینه های كتاب كاهش یابد.

1397/02/25
|
17:39

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع اینكه چرا كتاب فروشی ها به كباب فروشی ها تبدیل می شوند در ارتباط تلفنی با دكتر محمد اسماعیل سعیدی عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.
سعیدی در ابتدای مطلب اظهار داشت: تعطیلی كتابفروشی ها در ایران واقعیت تلخی است و دلایل متعددی در این موضوع دخالت دارند.
وی در ادامه مطلب افزود: البته ما در كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بخشی از این موضوع را آسیب شناسی كرده ایم و جلساتی را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان مربوطه برگزار كردیم. در این جلسات وعده هایی از سوی مسئولان مبنی بر حمایت های جدی از این حوزه ارائه شد.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: شكایت و نگرانی های زیادی از سوی ناشران و كتاب فروشی ها و نویسندگان كتاب ها در مورد گرانی بازار كاغذ وجود دارد كه توانایی تولید و چاپ كتاب را از آنها گرفته است.
این مقام مسئول یادآور شد: امیدواریم وزارت ارشاد اسلامی در سال جدید به صورت جدی از این حوزه حمایت كند و یارانه كاغذ را بپردازد. اگر یارانه كاغذ پرداخته شود هزینه های كتاب كاهش خواهد یافت و مردم هم استقبال می كنند.
سعیدی در ادامه مطلب تصریح كرد: موضوع گرانی كاغذ یكی از مشكلاتی است كه ناشران را با مشكلات زیادی مواجه كرده است. در حال حاضر تولید كاغذ در ایران بسیار محدود است و بخشی از مواد اولیه آن از خارج از كشور وارد ایران می شود.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت كاغذ به نرخ ارز و ظرفیت بازار وابسته است بنابراین باید یارانه به كاغذ اختصاص داده شود و از آن حمایت شود زیرا گرانی كتاب یكی از مسائلی است كه اقبال به كتاب خوانی و خرید كتاب را در مردم كاهش داده است.
سعیدی عنوان كرد: برای افزایش سرانه مطالعه وتوسعه رونق اقتصادی كتاب فروشی ها در ایران باید حمایت های لازم در این رابطه انجام شود.
این نماینده مجلس افزود: در حال حاضر بیشتر كتاب فروشی ها رونق خود را از دست داده اند و آن دسته هم كه فعالیت خود را ادامه می دهند به دلیل فروش كتاب های آموزشی و كمك آموزشی موسسات خصوصی است.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خاتمه بیان داشت: متاسفانه روندی كه در آموزش و پرورش وجود دارد این است كه دانش آموزان را به كلاس های تقویتی و استفاده از كتاب های كمك آموزشی سوق می دهند و این در حالی است كه نظام آموزشی دانش آموزان را به خواندن كتاب های غیر درسی تشویق نمی كند. ما از وزیر آموزش و پرورش درخواست كردیم كه در این رابطه تجدید نظر اساسی كند.




دسترسی سریع