تحلیلگر مسائل بین‌الملل: تلاش آمریكایی‌ها با استفاده از جنگ نرم تقویت تغییرنظام در ذهن ایرانیان است

یك تحلیلگرمسائل بین الملل گفت: آمریكایی‌ها در تلاش هستند كه ضمن القای نوعی جدایی میان نظام و مردم ایران در هر مقطع این انگاره را در اذهان ایرانیان مستقر كنند و جا بیندازند كه برای خروج از وضعیت كنونی تغییر نظام از ضروریات است.

1396/10/18
|
20:00

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع(جنگ نرم استراتژی اساسی آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران؛ مهم‌ترین راهبردها و محورهای جنگ نرم دشمن) در ادامه با حضور سیدرضا میرطاهر، تحلیلگر مسائل بین‌الملل روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

سیدرضا میرطاهر در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: تصورم بر این است كه در هشت سال ریاست جمهوری باراك اوباما جنگ نرم علیه ایران خیلی جدی دنبال شد، زیرا در جنگ نرم تاثیرگذاری بر اذهان مدنظر است و از طریق این تغییر غیرمستقیم جامعه هدف به سمت اهداف مدنظر دولت سلطه‌گر یا دولت جنگ آفرین حركت خواهد كرد.

وی افزود: طبیعتا دموكرات‌های آمریكا با توجه به ماهیتی دارند بیشتر به دنبال تاثیرگذاری بر ایران از طریق جنگ نرم رفتند. در آن دوره برای مثال در جریان فتنه 88 شاهد این بودیم كه هیلاری كلینتون، وزیرامورخارجه وقت در واقع تلاش كرد از چند طریق بر اوضاع و جریان‌ها در ایران تاثیر بگذارند كه یكی از این راه‌های تاثیرگذاری استفاده از شبكه‌های اجتماعی مانند توئیتر و فیس‌بوك بود و در واقع شبكه‌های اجتماعی نقش كانال‌های ارتباطی و هماهنگی و ارسال پیام‌ها و هماهنگی مواضع را ایفا می‌كردند.


این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: در طرف دیگر آمریكایی‌ها به طور مستقیم با خواسته‌های معترضان ابراز همدردی و همنوایی می‌كردند و به این ترتیب در تلاش بودند كه خود را در نقش حامی ملت ایران جا بندازند!

در مراحل بعدی نیز در واقع یكی از ابزارهای جنگ نرم كه در حال حاضر ترامپ نیز خیلی از آن استفاده می‌كند، القای این نكته، مساله یا مفهوم است كه هر آنچه از سختی‌ها كه ملت ایران به ویژه در بحث تحریم‌ها تحمل می‌كنند، نه به دلیل برخوردهای غیرانسانی و خلاف حقوق بشری و غیرقانونی آمریكا و متحدانش است، به ویژه در بحث تحریم‌های یك‌طرفه كه آمریكا صراحتا حاضر به فروش قطعات لازم و ضروری هواپیمای مسافربری به ایران نشدند.

سیدرضا میرطاهر درباره شیوه استفاده از جنگ نرم در تحت فشار گذاشتن ملت ایارن گفت: به عبارتی آمریكایی‌ها مردم ایران را به دلیل نظام جمهوری اسلامی مجازات كردند اما با همین رفتار غیرانسانی از طریق اعمال قدرت نیمه‌سخت(با تحریم‌های اقتصادی و غیراقتصادی) كه علیه ایران اعمال كردند در همان زمان مدعی بودند كه ما دوست ملت ایران هستیم و این نظام جمهوری اسلامی است كه باعث شده كه این سختی‌ها به ملت ایران تحمیل شود.

اما در واقع سوالی در این میان مطرح است كه وقتی شما كشوری را تحریم دارویی می‌كنید، تكلیف بیماران سرطانی كه نیاز به داروهای رادیویی دارند، چیست؟

وی افزود: در بحث دادن قطعات ضروری هواپیماهای مسافربری و ممنوعیت فروش آن به ایران، نشان می‌دهد كه آمریكایی‌ها تلاش‌شان این است كه ضمن القای نوعی جدایی میان نظام و مردم ایران در هر مقطع و با بهانه‌های مختلف در واقع این انگاره را در اذهان ایرانیان مستقر كنند و جا بیندازند كه برای خروج از وضعیت كنونی تغییر نظام از ضروریات است. به این ترتیب مردم را تشویق كنند كه به دنبال تغییر نظام بروند.

دسترسی سریع